Na Glasbeni šoli Litija – Šmartno so 23. marca pripravili Osmo klavirsko srečanje zasavskih glasbenih šol. Na njej je nastopilo 22 mladih pianistov, ki so izvajali svoje točke solo ali pa v duetu. Na srečanju so nastopili pianisti glasbenih šol Laško-Radeče, Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi in Litija-Šmartno.

Zasavske glasbene šole lepo sodelujejo in skupaj organizirajo večje nastope, na katerih se lahko predstavijo učenci njihovih šol. Med večje skupne projekte sodi Inštrumentalna revija zasavskih glasbenih šol. V tem šolskem letu so pripravili že 40. po vrsti, tokrat v organizaciji Glasbene šole Hrastnik.

V četrtek, 23. marca, pa so organizirali 8. Klavirsko srečanje zasavskih glasbenih šol, na katerem so nastopili učenci klavirja. Ponavadi se šole dogovorijo tudi o tematiki samega koncerta, tokrat so izbiro skladb prepustili učiteljem. Točke so bile izredno lepo izvedene, skrbno izbrane in tudi stilsko zelo raznolike. Učenci so nastopili s skladbami različnih obdobij in glasbenih žanrov.

»Klavirsko srečanje ni le poseben  nastop za naše mlade pianiste, temveč je tudi prijetno druženje, na katerem si učenci in učitelji z veseljem izmenjamo izkušnje, mnenja ter analiziramo naše delo,« je po prireditvi povedala ravnateljica GŠ Litija-Šmartno Brigita Šuler.

Nastopili so: Sabina Dečman, Pika Jazbec in Ema Peklar (mentorici Marjana Stradar in Tjaša Šketako Razpotnik) iz GŠ Hrastnik, Ema Arnšek, Tara Vozel, Jaro Knific, Zarja Ahac (mentorji Jure Palčec, Urška Meglič, Gaber Drobnič in Amna Emeršič) iz GŠ Trbovlje, Zoja Lezić in Zoja Razpotnik Černigoj (mentorici Polona Troha in Urška Vidic) iz GŠ Zagorje, Nina Gradič, Nejc Gradič, Ema Krücken, Tim Krücken, Ema Novak, Zala Kajtna Poženel in Klara Kavzer (mentorji Dejan Jakšič, Mojca Lukmar, Nina Mole, Dominik Jakšič in Brigita Mlakar) iz GŠ Laško-Radeče, Sara Andrenšek, Eva Bizjak, Kaja Šket, Rok Prijatelj, Evelina Štaut in Eva Bizjak (mentorji Urban Slapničar, Olena Novosel, Veronika Hauptman in Brigita Šuler) iz GŠ Litija-Šmartno.

Savus

Foto: GŠ Litija-Šmartno