»Z veseljem sporočamo, da smo na novo uredili lesena sedišča na šestih avtobusnih postajališčih po mestu,« so na Občini Trbovlje zapisali v izjavi za javnost.

Sedišča, ki so bila prej iz nerjavečega jekla, so bila za uporabnika neudobna tako pozimi kot tudi poleti, ko zunanje temperature vplivajo tudi na temperaturo jekla. Posledično so bile klopi pozimi premrzle, poleti pa prevroče za sedenje. Na pobudo občana Rudija Valenčaka so zato zamenjali sedišča na najbolj frekventnih lokacijah: na postajališčih v Bevškem, pri Šparu (Trg svobode) in pri komunali.

Z obnovo oziroma ureditvijo sedišč na avtobusnih postajališčih pa bodo nadaljevali. Ostalo je še nekaj sedišč iz nerjavečega jekla, ki jih bodo še letos zamenjali z lesenimi, prav tako bodo obnovili nekatera že obstoječa, ampak dotrajana lesena sedišča. Dolgoročni cilj je, da postajališča uredi tako, da bodo prijaznejša občanom, bolj udobna. Prav tako pa bi radi z prilagojenimi voznimi redi prevozov spodbudili uporabo javnega prevoza v mestu.

Savus

Foto: Občina Trbovlje