sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Obnovljive keramične mase

Tudi letos je Zasavska gospodarska zbornica pripravila izbor inovacij. Vsak dan bomo predstavili eno izmed nagrajenih inovacij. V izboru inovacij 2023 so zlato priznanje za inovacijo Krožni proces zelene proizvodnje keramičnih mas z uporabo napovednega modela prejeli Ines Bantan, Irena Ramšak (RC eNeM d.o.o.), Nik Smrkolj, Franci Ocepek (ETI Elektroelement d.o.o.), Matej Emin, dr. Drejc Kopač (Culmium d.o.o.).

Za inovacijo Krožni proces zelene proizvodnje keramičnih mas z uporabo napovednega modela Ines Bantan, Irena Ramšak, Nik Smrkolj, Franci Ocepek, Matej Emin in dr. Drejc Kopač prejeli zlato priznanje in uvrstitev v nacionalni izbor inovacij.

Inovacija predstavlja način uporabe surove (nesintrane) odpadne mase kot sekundarne surovine v proizvodnji keramičnih mas. Pri tem je osnova za določitev ustreznosti napovedni model, ki na podlagi izmerjenih parametrov v različnih tehnoloških fazah izračuna najverjetnejšo oceno keramične mase. Iz vidika uporabe inovacija naslavlja področje krožnega gospodarstva, s katero v ETI-ju zmanjšujejo količino odpadkov in jih pretvarjajo v izdelek z dodano vrednostjo.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Previous article
Next article

Isti avtor