Šest mladih tekmovalcev Kajakaškega kluba TKI Hrastnik se je v soboto in nedeljo (15. in  16. julija) udeležilo tekmovanja za evropski pokal v slalomu na divji vodi – Solkan 2023.

Tekmovanje na narasli Soči, ki ni imela svoje smaragdne barve, je bilo dvodnevno – vsak dan  polfinale in finale, na koncu pa so šteli skupni rezultati obeh dni.

Hrastniški mladi kajakaši so se soboto v svojih kategorijah izkazali z dobrimi vožnjami. V soboto je v polfinalu Tin Kos dosegel najboljši čas, ostali so se uvrstili takole: 4. Luka Žagar, 6. Gal Železnik, 8. Benjamin Vretič, 41. Tibor Babič in 42. Lan Železnik. V finalu je bil Tin Kos drugi, Gal Železnik in Benjamin Vretič deseta in Luka Žagar 13.

Na nedeljski tekmi so v polfinalu zasedli naslednja mesta: 1. Luka Žagar, 2. Gal Železnik, 3. Tin Kos, 21. Benjamin Vretič, 52. Lan Železnik. V finalu je Tin Kos zmagal, Gal Železnik in  Luka Žagar sta bila druga, Benjamin Vretič pa 28.

V skupnem seštevku dvodnevnega tekmovanja je bil Tin Kos zmagovalec, Gal Železnik tretji, Luka Žagar četrti in Benjamin Vretič 18.

Matej Kaiser

Foto: KK TKI Hrastnik