Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še kršitev javnega reda, nekaj prometnih nesreč, nasilje v družini, napad psa in več tatvin.

PP Hrastnik

V petek, 4. februarja, okoli 15. ure so hrastniške policiste obvestili o nesreči med tovornim vozilom in avtobusom. Vozili sta se oplazili, na njih pa je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode.

Istega dne zvečer so policisti posredovali v Hrastniku, kjer je pijana občanka kršila javni red. Ker kljub opozorilom policistov s kršitvijo ni prenehala, so jo policisti pridržali.

PP Trbovlje

V petek, 4. februarja, v popoldanskem času so policisti obravnavali primer nasilja v družini, kjer je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja oškodovanki.

Istega dne v popoldanskem času je na območju Kleka pes neznanega lastnika napadel psa 55-letnega Trboveljčana in ga ugriznil ter lažje poškodoval. O dogodku še zbirajo obvestila.

V noči iz petka na soboto se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča, kjer je 54-letna voznica osebnega avtomobila zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v nasproti vozeč osebni avtomobil 57-letnega voznika ter nato še v ob cesti parkirano vozilo. Pri tem so se tri osebe lažje telesno poškodovale. Zoper povzročiteljico bodo izvedli prekrškovni postopek.

V soboto, 5. februarja, so trboveljske policiste obvestili o tatvini artiklov iz trgovine v Trbovljah, kjer je neznanec dan prej, 4. februarja, izrabil nepazljivost prodajalk in odtujil artikle v vrednosti okoli 600 evrov.

V nočnem času je neznanec vlomil v prostore izobraževalne ustanove v Trbovljah. Odtujil ni ničesar, ostalo je le pri poskusu.

V nedeljo, 6. februarja, v nočnem času je neznanec na dveh parkiranih vozilih na parkirišču v Trbovljah odlomil vzvratna ogledala in s tem posameznega lastnika oškodoval za približno 200 evrov.

PP Litija

V petek, 4. februarja, popoldan so v Litiji obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je z barvo poškodoval osebni avtomobil in lastnici povzročil za 5000 evrov škode.

V soboto, 5. februarja, ponoči so litijski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo prekrškovni postopek.

V nedeljo, 6. februarja, popoldan so policisti prejeli obvestilo občana, da je na območju Javorskega pila našel neeksplodirano letalsko bombo. Ugotovili so, da gre za nemško letalsko bombo iz druge svetovne vojne. Na kraju so posredovali bombni tehniki enote za NUS, ki so poskrbeli za odstranitev in odvoz bombe.

PP Zagorje ob Savi

V petek, 4. februarja, v jutranjih urah so zagorske policiste obvestili o tatvini gradbenega materiala z gradbišča na območju Kisovca. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V večernem času pa so policisti obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno škodo na udeleženih vozilih. Policisti so ob izpolnjenih pogojih od ogleda odstopili.

Savus

Foto: arhiv Savus