ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Nič več vrečk? Kam z nakupljenim?

Nahrbtnik

Nakupljeno lahko iz nakupovalne košare prestavite neposredno v nahrbtnik. Gotovo imate kakšnega doma …

Cekar

Je tudi vaša babica v trgovino hodila s pletenim cekarjem ali košaro? Morda ju lahko še izbrskate iz kakšnega zaprašenega kota garaže ali omare, zelo verjetno pa ju boste našli v trgovini s predmeti iz druge roke.

»Moja majica je lahko vrečka.«

Če ste ustvarjalni, si lahko preprosto nosilno vrečko izdelate iz navadne majice brez rokavov. Majico položite na plosko površino, tako da bo dekolte obrnjen proti vam. Spodnji rob majice narežite na 4 centimetre dolge in približno centimeter in pol široke franže oziroma trakove. Začnite na levi strani majice in se pomikajte k desnemu tako, da skupaj zvežete po en trak s spodnje in enega z zgornje strani majice – tako, da zaprete spodnjo odprtino in dobite vrečo. Če ne želite, da so franže vidne, majico pred vozlanjem obrnite na notranjo stran. Poglobite izrez na hrbtu, da bo enak izrezu na dekolteju in bo vrečka s sprednje in zadnje strani simetrična. Naramnici bosta služili kot ročaja. Uporabite lahko tudi majico z rokavi, ki pa ju v tem primeru odrežite.

Zavesa

Pri tem projektu bo treba prijeti za šivanko ali šivalni stroj. Iz zavese izrežite dolg pravokotnik (če ga po dolžini prepognete na pol, dobite dimenzije vaše vrečke). Krajši stranici zarobite s približno centimeter in pol širokim robom – naj bosta oba robova obrnjena na isto stran. Pravokotnik nato prepognite po dolžini tako, da sta robova obrnjena navznoter. Sešijte daljši stranici, da dobite vrečko – šivati začnite pod robom! Skozi rob nato napeljite vrvico, da boste lahko polno vrečko zadrgnili in nakupljeno ne bo padalo ven. Prosojne zavese so odlične za sadje, zelenjavo, kruh in drobna razsuta živila, saj prodajalec brez odpiranja vidi, kaj je v njih, poleg tega pa so dovolj lahke, da teža vrečke ne bo vplivala na ceno nakupa. Pozor: Za kruh in drobna živila ne uporabljajte čipkastih vrečk, da ne bo vsebina padala ven.

Prevleka za blazino

Zares najpreprostejša doma »izdelana« vrečka za sadje in zelenjavo je preprosta prevleka za blazino. Nakupljeno nadevajte vanjo, nato pa jo zgrabite v nasprotnih kotih (na strani, kjer je odprtina) in jo zavežite.

MD

Previous article
Next article

Isti avtor