Zasavski gasilci so imeli v četrtek in petek kar nekaj dela. Posredovali so zaradi prometnih nesreč, požara in pomagali oboleli osebi.

Pomagali oboleli osebi

V četrtek, 7. januarja, ob 12.47 so gasilci PGD Zagorje-mesto na Ulici talcev v Zagorju ob Savi s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem dostop do obolele osebe, ki so jo reševalci NMP Zagorje prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Zagorele led lučke

V četrtek, 7. januarja, ob18.40 so na Cesti Borisa Kidriča v Zagorju ob Savi na strehi objekta zagorele novoletne led lučke. Gasilci PGD Zagorje so lučke odklopili iz električnega omrežja in odstranili. Obveščen je bil dežurni Elektro podjetja.

Tovornjak pod cesto

V petek, 8. januarja, ob 7.44 je na cesti Trojane-Izlake pri naselju Polšina, občina Zagorje ob Savi, zaradi zdrsa tovornega vozila z vozišča iztekala nevarna snov. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in PGD Zagorje-mesto so odklopili akumulator, zavarovali kraj dogodka in preprečili nadaljnje iztekanje nevarnih tekočin.

Zapeljal z vozišča

V petek, 8. januarja, ob 12.29 je na Čebinah v občini Trbovlje osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Trbovlje-mesto in Klek so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator, stabilizirali vozilo in z vrvno tehniko potegnili nazaj na vozišče.

Savus

Fotografija je simbolična.