Zasavski policisti so se v preteklih 24 urah ukvarjali z marsičim, predvsem pa so jih zaposlovale prometne nesreče. Po poročilih policistov so se zgodile kar tri, zaradi ene so za več ur morali zapreti cesto.

Policisti so prejeli prijavo poškodovanja inventarja v Trbovljah. Neznanec je povzročil za 300 evrov materialne škode. Policisti bodo zoper za zdaj neznanega storilca podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Včeraj popoldan se je v Trbovljah pripetila prometna nesreča zaradi prekratke varnostne razdalje 58-letnega kolesarja, ki je trčil v 57-letnega kolesarja pred seboj, pri tem pa sta oba padla po vozišču in se telesno poškodovala. Oba so oskrbeli reševalci; udeleženca naj bi se lažje poškodovala.

Včeraj popoldan so na območju Hrastnika obravnavali poškodbo osebnega vozila. Neznani storilec je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

Včeraj so okrog 13.30 ure policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči na cesti med Podkrajem in Radečami. Voznik tovornega vozila je iz smeri Hrastnika proti Radečam vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato trčil v tovorno vozilo, ki se je pred tem ustavilo ob nasprotnem robu vozišča. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Ponoči so v Zagorju dvema kršiteljema zasegli snov – sumijo, da gre za konopljo. Snov bodo poslali v analizo.

Danes okoli 4.30 ure zjutraj so na Policijski upravi Ljubljana prejeli obvestilo o prometni nesreči, ki se je zgodila v bližini Mlinš. Voznik kombija je vozil iz smeri Vidrge proti Mlinšam in je, ker ni vozil ob desnem robu vozišča, trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo. Voznik tovornega vozila je poskušal preprečiti trčenje in se zato umikal v desno, kjer je trčil v odbojno ograjo. Tovorno vozilo je obstalo na ograji, tako da je obstajala nevarnost, da se prevrne v jarek. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče (prelaganje tovora in odstranjevanje tovornega vozila) je bila cesta zaprta do 11.35 ure.

Savus

Fotografija je simbolična.