torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Naravoljubci v vrtu tete Johance

Potem, ko so člani  Društva za zdravilne rastline Zasavje v mesecu marcu pripravili zelo dobro obiskane Prve učne urice za naravoljubce, so podobno prireditev izpeljali še v četrtek, 4. maja.

V vrtu tete Johance v Evroparku Zagorje je bilo spet živahno. Otroci so prišli v družbi staršev, starih staršev, tet in stricev ter prizadevnih učiteljic zasavskih osnovnih šol. Članice Društva za zdravilne rastline Zasavje so jim pripravile šest različnih aktivnosti, vse na temo zdravilnih rastlin.

S starimi, odsluženimi, pa še vedno barvitimi posušenimi cvetlicami so si lahko okrasili svojo inicialko, divje rastline so narezali in skupaj s krompirjem in trdo kuhanim jajcem zamešali in zabelili v slastno solato, iz skute, kisle smetane in zelišč so naredili okusen namaz, iz smrekovih vršičkov in melise izdelali zdravilni sirup in mlade rastlinice presadili v večje lončke za domov.

Tete Pehte so spekle sladke dobrote, skuhale čaj in postregle s sokovi. Vrt tete Johance je odmeval od otroškega živžava, smeha in mladostne energije, ki se je prenesla na vse udeležence, ki so zopet preživeli lepo popoldne med zdravilnimi rastlinicami.

Alenka Pokorn

Foto: DZR Zasavje


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor