Včeraj sta Nina Jelen in Anja Kurent v Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi predstavili svojo novo knjigo z naslovom Naj.

»Knjiga Naj mladostnikom na začetku najstništva ponuja izhodišča za razmišljanje o sebi, o tem, kaj se z njimi dogaja, kako lahko vplivajo na svoje življenje in kakšno odgovornost imajo do družbe.

Polna duhovitih zgodb o pripetljajih, razmišljanjih in občutkih štirih glavnih likov, s katerimi se najstniki z lahkoto poistovetijo. Za starše pa je knjiga Naj dobrodošel pripomoček pri njihovih prizadevanjih, da bi iz zmedenih najstnikov vzgojili odgovorne in prijazne ljudi,« so zapisali v knjižnici. Pobudo za nastanek knjige je dala ravnateljica OŠ Toneta Okrogarja Nataša Grošelj, izdala pa jo je založba Ocean, katere direktorica Nataša Detič je zbrane pozdravila tudi na včerajšnji predstavitvi.

Za Nino Jelen pisanje knjig ni tujka. Pred tremi leti je namreč napisala kratko zgodbo Ženičke in strički za daljnimi grički, ki bralce svari pred neprevidno uporabo interneta ter objavljanjem fotografij in posnetkov brez dovoljenja tistih, ki so na njih. Tudi sicer kot učiteljica otrokom poskuša približati varno rabo interneta na zabaven in poučen način.

Anja Kurent je doštudirala na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, kjer je opravila tudi specializacijo iz sistemske psihoterapije, zdaj pa sodeluje z vladnimi in nevladnimi organizacijami.

Pogovor z avtoricama sta spretno vodila najstnika Lina Eranovič in Jaka Grošelj.

MD

Foto: arhiv Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje