ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Nagrajeni inovatorji

Pred svečano podelitvijo nagrad inovatorjev so v Delavskem domu Trbovlje pripravili okroglo mizo z naslovom Kako bo industrija 4.0 vplivala na inovativnost zasavskih podjetij.

Sicer pa je letos na razpis GZS Območne zbornice Zasavje prispelo 19 inovacij, ki so jih prijavili iz osmih podjetij in razvojnih centrov ter štirih zasavskih inštitucij. Pri inovacijah je skupaj sodelovalo 61 inovatorjev. Podjetja, ki so prijavila inovacije, so Bartec Varnost Zagorje, Eti Izlake, Glashuta Hrastnik, Komunala Zagorje v sodelovanju z Občino Zagorje ob Savi, Nela RC Izlake, RCeNeM Zagorje, Steklarna Hrastnik in Tevel Kisovec. Med inštitucijami, ki so prijavile inovacije, pa so Delavski dom Trbovlje, Srednja šola Zagorje in Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje.

Komisija za inovacije je med prispelimi prijavami podelila tri zlata priznanja, eno posebno priznanje za inovativni pristop k razvoju turizma v Zasavju, 10 srebrnih in pet bronastih priznanj. Tri inovacije se bodo uvrstile na nacionalni nivo ocenjevanja.

Dobitniki zlatih priznanj

Zlato priznanje so prejeli Peter Drnovšek, Matjaž Drnovšek, Anton Rome, Miha Drnovšek, Matej Kerin, Peter Bregar, Tomaž Pirnat, Blaž Zupančič,Jano Arh in Peter Benko iz družbe Eti za razvoj tehnologije za izdelavo nizkonapetostnih kombi talilnih vložkov tipa NV 00, NV 0, NV 1C. Andraž Pušnik in Lucjan Strehar iz družbe Eti sta prejela zlato priznanje za zaščitno stikalo na diferenčni tok z nadtokovno zaščito KZS-4M 2p B-tip. Tretje zlato priznanje pa sta prejela Matjaž Javoršek in Dejan Vincek iz Tevela za kontrolni sistem Galaxy.

Zoran Poznič, Bogdan Šteh, Andrej Uduč, Anja Doležalek Škrabar in Špela Pavli Perko iz Delavskega doma Trbovlje so prejeli posebno priznanje za inovativni pristop k razvoju turizma v Zasavju za virtualni muzej rudarstva 4. dritl.

Dobitniki srebrnih priznanj

Boštjan Pikelj iz podjetij Eti in RC eNeM je prejel srebrno priznanje za novo generacijo NV podstavkov, Marko Kos iz Komunale Zagorje je prejel srebrno priznanje za nov način obratovanja kotla na lesno biomaso v povezavi s sistemom daljinskega ogrevanja. Aleš Majcen in Simon Celestina iz podjetja Bartec Varnost sta prejela srebrno priznanje za inovativni pristop h konstruiranju eksplozijsko varnega motorja. Helena Razpotnik, Joži Prašnikar, Janko Mali in Jernej Vodenik iz Etija so prejeli srebrno priznanje za postopek priprave keramičnih suspenzij in vakumiranega materiala za ekstrudiranje. Simona Lesar in Srečko Medvešek iz Steklarne Hrastnik sta prejela srebrno priznanje za optimizacijo procesa izkoriščanja mestne vode in nastalih odpadnih vod vproizvodni enoti namiznih in embalažnih steklenih izdelkov. Jožica Jelen Jurič, Živa Pirnar, Janja Rebolj in Marija Urbančič Suhadolnik iz Srednje šole Zagorje so prejeli srebrno priznanje za inovacijo Mladost in starost skupaj čez most. Mateja Šušteršič Dimic, Boštjan Bukovec, Katja Ladika in Matjaž Zupančič iz Steklarne Hrastnik so prejeli srebrno priznanje za modifikacijo izdelkov z notranjo strukturo Honeycomb. Janez Cirar iz Etija je prejel srebrno priznanje za dvig prodaje s produkti na področju prve vgradnje. Žiga Podplatnik, Miha Krajnc in Janez Nimac iz Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje so prejeli srebrno priznanje za inovacijo z naslovom Razširjanje učnih metod v virtualni resničnosti. Srebrno priznanje so prejeli še Irena Gajšek, Rosanda Kladnik, Darja Jurgelj, Boštjan Kranjc in Petra Gabrič iz podjetja Glashuta za personalizacijo steklenih izdelkov in spletno prodajo.

Dobitniki bronastih priznanj

Aleš Pograjc in Urban Majdič iz Etija in podjetja Nela RC sta prejela bronasto priznanje za določitev FI tokokroga 100 mA na podlagi programskega modela. Simon Ojsteršek in Aleš Kovač iz Steklarne Hrastnik sta prejela bronasto priznanje za inovacijo z naslovom TCS stroja IS4. Aleš Pograjc, Aljaž Smrkolj in Lucjan Strehar iz Etija in Nele so prejeli bronasto priznanje za določitev FI tokokroga 100 mA na podlagi programskega modela in Izboljšavo kratkostičnih izklopov pri stikalu KZS-2M2p na podlagi simulacijske metode. Lucjan Strehar, Simon Kovač in Domen Janc iz Etija so prejeli bronasto priznanje za aplikacijo za konstrukcijo in numerično analizo novih talilnih elementov. Bronasto priznanje so prejeli še Irena Gajšek, Rosanda Kladnik, Darja Jurgelj, Boštjan Kranjc in Nina Šuljagič iz Glashute za povezovanje lokalnega turizma.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor