četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Jamašpil 2018

Aida Perko Praner prihaja iz Bizeljskega, stara je 16 let in pričenja s prvim letnikom srednje ekonomske šole. Z glasbo se je pričela ukvarjati pri petih letih. Oseba, ki jo je najbolj navdušila, je bila Celine Dion. Obožuje tudi šport. Kot je povedala, se v prihodnje vidi na mnogih velikih odrih. Trenutno gradi svojo pevsko kariero s svojo predstavnico Barbaro Vodnik, ki jo je tudi pripravljala za nastop na Jamašpilu. Na njem se bo predstavila s skladbami: Rise like Phoenix, Writings on The Wall, Toxic in Skyfall.

Maruša Zmrzlak prihaja iz Trbovelj, stara je 24 let in dela kot pomočnica vzgojiteljice v Waldorfskem vrtcu v Ljubljani, kjer trenutno tudi živi. »Vedno sem bila obdana z glasbo in vedno sem rada pela,« je povedala pevka, ki je začela peti v pevskem zborčku že, ko je hodila vrtec. Tudi v osnovni in srednji šoli je nekaj časa pela v zboru, a jo je bolj zanimalo solo petje. V glasbeni šoli se je učila klavir, ki jo je pritegnil tudi zato, ker ga je doma igrala njena mama. Preizkusila se je tudi na bobnih in flavti. Maruša v prostem času rad pleše swing – lindy hop. Na vprašanje, kje se vidi čez pet let, pa je odgovorila, da bo vedno počela tisto, kar jo osrečuje, in ji je vseeno, kje bo to. Na Jamašpilu bo zapela skladbe: Amy Winehouse – Valerie, Duffy – Mercy, Adele – Rolling in the deep in Muse – Feeling good.

Nika Špajzer je 17-letna Hrastničanka, ki zaključuje 2. letnik gimnazije na GESŠ Trbovlje. Kot je povedala, poje že, odkar pomni. V petem razredu je pričela obiskovati glasbeno šolo in štiri leta igrala kitaro. Poleg petja rada igra odbojko in se druži s prijatelji. Na vprašanje, kje se vidi čez pet let, pa je odgovorila: »Upam, da bom takrat uspešna študentka medicine.« Na Jamašpilu se bo predstavila s skladbami: Journey – Don't stop believing, Siddharta – Ledena, Tabu – Nekoč nekje in Bohem – Romanca, Green day – Boulevard of broken dreams, Siddharta – Samo edini in Extreme – More than words. Spremljal jo bo kitarist Erik Hadžić.

Jamašpil bo povezoval Mirza Ribič, dolgoletni član Mladinskega gledališča Trbovlje, zaposlen v Mladinskem centru Trbovlje. Mirza je vodil več kulturnih in zabavnih prireditev, od občinskih proslav pa vse do legendarnih Štilčkov, zaigral je tudi v nekaj kratkih filmih. Ukvarja se z digitalno in analogno fotografijo ter gledališko in filmsko umetnostjo. Glasbo ima rad, najraje pa prisluhne komadom Red hot chili peppersov, Coldplayev, Lane Del Rey in Davea Brubecka.

ZT

Isti avtor