sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Na občino le, če je res nujno

V času, ko se epidemiološka situacija v Sloveniji umirja, tudi nekatere občine postopno uvajajo poslovanje s strankami oziroma občani. Preverili smo, kako je v vseh treh zasavskih občinah.

Občina Trbovlje

Občina Trbovlje je z uradnimi urami začela znova včeraj. Ob vstopu v stavbo občinske uprave si je potrebno nadeti masko za obraz, razkužiti roke, ob čakanju na vstop in v prostorih občine pa je potrebna predpisana varnostna razdalja med strankami (1,5 do 2 metra). Uradne ure so ob torkih med 8. in 11. in 12. in 15. uro in ob sredah med 8. in 11. in 12. in 17. uro. Kljub temu pa občane prosijo, da na sedežu občine rešujejo res nujne zadeve, ki jih ne morejo rešiti po telefonu ali po pošti. Še vedno pa je zaprta občinska blagajna, tako bo predvidoma še do konca meseca, prav tako bo mogoče pakete za novorojenčke prevzeti šele prihodnji mesec.

Občina Hrastnik

Tudi hrastniška občina ponovno pričenja z izvajanjem uradnih ur, a pod prilagojenimi pogoji in ob upoštevanju varnostnih ukrepov za preprečevanje novega koronavirusa. Občane zato prosijo, da zadeve še naprej rešujejo preko elektronske pošte ali telefona, če je zadeva nujna in je vseeno potreben obisk pri občinskih uslužbencih, pa se je zanj potrebno predhodno dogovoriti na ustreznem oddelku (telefonske številke najdete na občinski spletni strani).

Vse naročene stranke bodo napotili na čakanje pred stavbo in jih bodo v skladu s predhodnim telefonskim, elektronskim ali pisnim naročilom (ob upoštevanju varnostnih ukrepov) posamično vabili v občinske prostore.

Občina Zagorje ob Savi

Stavba Občine Zagorje je za stranke zaenkrat še zaprta, na Upravni enoti, ki domuje v prostorih občinske stavbe, je sicer nujne stvari mogoče opraviti, a ob predhodnem dogovoru po telefonu in ob upoštevanju varnostnih predpisov, na občini pa bodo lahko stranke različne zadeve osebno urejale od 1. junija dalje.

EN

Foto: arhiv Savus

Isti avtor