»Preden sem se zavedala svojega obstoja, sem že pela,« o sebi pove 25-letna Trboveljčanka Maruša Zmrzlak. Želja po profesionalnem petju se je pri njej porodila okoli 12 leta, ko je kakšno pesem zapela tudi izven doma in dobivala spodbujevalne komentarje. Pridobila je na samozavesti za petje in začela nastopati na šolskih prireditvah, kasneje pa imela koncerte na različnih lokacijah v Zasavju, v Ljubljani in Mariboru. 

Želja po petju, pravi, se je vedno mešala s strahom pred nastopi, kar je precej neprijetna kombinacija, vendar je skušala premagati strah tudi z udeleževanjem na tekmovanjih. Leta 2012 je na šolskih talentih zasedla 3. mesto. Dve leti kasneje je na pevskem tekmovanju Prebudi talent zasedla prvo mesto in na Kongresnem trgu v Ljubljani, pred svojo največjo publiko do tistega dne, pela z Majo Keuc. Leto kasneje je zasedla drugo mesto na tekmovanju Karaoke izziv. Udeležila je se prve Slovenske note (2017) in zasedla četrto mesto, leto kasneje, na Slovenski noti 2018, pa je zmagala.

Po zmagi na Slovenski noti 2018 je sodelovala z Daretom Barbičem (Dare Acoustic) in Alexom Volaskom. Posneli so pesem Skušnjava, ki se od februarskega izida pri založbi Menart pridno vrti na več radijskih postajah in se pojavlja na različnih glasbenih lestvicah. Pred izdajo so z ekipo MMCT iz Mladinskega centra Trbovlje v sodelovanju z Mladinskim gledališčem Doma svobode posneli videospot prav za Skušnjavo. Na snemanje in izdajo čakata najmanj dve pesmi in najbrž še kakšno snemanje videospota.

Savus

Foto: Nejc Ašič