Glavni prostor Mladinskega centra Hrastnik se je za en večer prelevil v kavarno – organizatorji koncerta so ga napolnili z mizami, okrog katerih so sedeli poslušalci, vzdušje pa so dopolnile čajne svečke, katerih plameni so se v polmraku pozibavali v ritmih pritajenega pogovora.

Zvezda večera je bila seveda Maruša Zmrzlak, mlada pevka iz Trbovelj, ki je lani zmagala na tekmovanju Slovenska nota. Koncert je posvetila svojemu nedavno preminulemu dedku.

Poslušalce je pevka nekaj manj kot uro razvajala s priredbami slovenskih in tujih pesmi. Na klavirju jo je spremljal Matic Dokler.

Z zadnjimi tremi pesmimi, ki jih je odpela, se je dotaknila svojega sodelovanja na lanskoletni Slovenski noti. Prva med njimi, Srajca, ji je prinesla uvrstitev v finale, druga, Objem, zmago, tretja, Skušnjava, pa je bila njena nagrada za prvo mesto na omenjenem tekmovanju. Avtor besedila in glasbe je Darko Barbič oziroma Dare Acoustic, pod aranžma pa se je podpisal Alex Volasko. Oba sta v soboto sedela med publiko, koncert pa je poslušala tudi zmagovalka Slovenske note 2017 Samantha Maya Šolaja. Maruša Zmrzlak si je na prvi Slovenski noti pripela četrto mesto.

Konec lanskega decembra je za pesem Skušnjava posnela tudi videospot, ki sta ga režirali Nastja Planinc in Klara Jurjevič, produkcijo pa je prevzel MMCT – Mladinski center Trbovlje.

MD

Foto: Nejc Ašič

Videospod za pesem Skušnjava si lahko ogledate spodaj: