V nedeljo, 27. junija, bodo v Hrastniku ob 20.20 uri pripravili finalno prireditev Miss Slovenije. Izvedli jo bodo na treh različnih lokacijah: v rudniku Hrastnik, bukvarni Zmajeva luknja in kompresorski postaji Hrastnik. Svetovni izbor bo 16. decembra v Portoriku.  

Ker projekt Miss Slovenije temelji na sloganu Podpirajmo slovensko, podprimo Slovenijo, se finalna prireditev in aktivnosti vsako leto izvedejo v drugem slovenskem kraju. Letošnje leto je to Hrastnik, industrijsko in rudarsko mesto.

V preteklem letu in pol so v Hrastniku izvedli številne aktivnosti, na katerih so finalistke Miss Slovenije spoznale kulturno dediščino občine Hrastnik, njeno umetniško zgodovino in aktivnosti, povezane z rudarstvom. Kandidatke so se udeležile Sovretovega pohoda v Šavno Peč, izdelale marionetne lutke, kuhale tradicionalne zasavske jedi in spoznale rudarsko zgodovino Hrastnika.

Kandidatke so oblikovale svoj petletni poslovni načrt, sodelovale na izobraževanju o intimni negi, profesionalni negi kože. Spoznale so tudi pomen toplotnih črpalk v arhitekturi, sodelovale na izobraževanju o skrbi za svoje dobro počutje in spoznale delo v turizmu. V VDC Zasavje so izvedle modno revijo,

Krono, ki jo bo nosila zmagovalka Miss Slovenije 2020/2021, bo oblikovala prva spremljevalka Miss Slovenije 2019 Tinkara Smolar. Izdelali jo bodo iz slovenskega aluminija, okrasili pa s simboli Občine Hrastnik – brušenim steklom, premogom in hrastovim listom.

Zmagovalka bo prejela še štipendijo in številne praktične nagrade. Postala bo ambasadorka Tosamine slovenske blagovne znamke Jasmin ter med svojo generacijo krepila zavedanje o pomenu naravnih materialov in izdelkov za zdravje. Prav tako bo postala ambasadorka projekta S teboj lahko, ki ga organizira VDC Zasavje. S podporo in enakopravno vključitvijo v družbo bo podpirala tudi osebe z intelektualnimi ovirami (uporabnike VDC Zasavje), s podjetjem Dewesoft pa bo potovala po svetu in predstavljala Slovenijo.

Za naziv Miss Slovenije se poteguje 15 finalistk: Klavdija Kastelic, Maja Čargo, Ana Brunskole, Neža Simčič, Dea Sofia Irmančnik, Anela Bećiragić, Maja Čolić, Melanie Žličar, Vladlena Salyayeva, Neja Križanec, Patricija Iris Rajkovič, Lina Jenšac, Marcela Koželj, Klavdija Čakš in Pia Dolar.

Na finalni prireditvi bodo podelili naslednje nazive: Miss Slovenije 2020/2021, prva spremljevalka Miss Slovenije, druga spremljevalka Miss Slovenije, Miss Slovenskih novic, Miss osebnosti, Ambasadorka blagovne znamke More Than Beauty, Obraz slovenske blagovne znamke Essentiq in Miss fotogeničnosti.

Če se dogodka želite udeležiti, to sporočite do 23. junija na info@missslovenije.si.

Savus

Foto: Dejan Nikolič


 

 

 

Prejšnji članekRazstava Javka pri rdeči zvezdi
Naslednji članekZagorje privabilo številne obiskovalce