Marjan Šarec je uspešno prestal ministrsko zaslišanje pred ustreznim parlamentarnim odborom. To pomeni, da bo jutri skoraj gotovo izvoljen za ministra v Golobovi vladi. Vsak minister bo ekipo sestavljal iz članov svoje stranke. To pa po zadnjih informacijah pomeni, da bo funkcijo državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo skoraj gotovo zasedel tudi dosedanji poslanec Šarčeve stranke Rudi Medved.

Medved je na zadnjih volitvah skupaj s SMŠ ostal pod parlamentarnim pragom. No ja, on ne, saj je v Zagorju nabral nekaj več kot 6 odstotkov glasov vseh volilcev. Politično kariero bo nadaljeval zahvaljujoč spojitvi stranke SMŠ z Gobanjem Svoboda dr. Roberta Goloba. Golob je v zameno za to ponudil mesto ministra Šarcu, Šarec pa mesto državnega sekretarja Medvedu.

Medved se torej ne umika s političnega parketa. Naj spomnimo: Medved je bil za poslanca izvoljen na državnozborskih volitvah 2018 na Listi Marjana Šarca. V DZ je bil precej aktiven v različnih odborih in komisijah, kot medijski človek pa tudi medijsko izpostavljen. Vmes je septembra 2018 postal minister za javno upravo. Po razpadu Šarčeve vlade se je vrnil v poslanske klopi.

Sicer pa je Medved svojo kariero pričel kot novinar na Radiu Slovenija, kjer je bil dolgo časa (1992 do 2005) urednik dnevnoinformativnega in aktualnopolitičnega uredništva ter urednik notranjepolitičnih in gospodarskih oddaj na TV Slovenija. V letih 2005 in 2006 je bil odgovorni urednik Radia Kum Trbovlje, v letih 2007 in 2008 pa urednik oddaje 24UR na POP TV. Leta 2004 je postal direktor KC Delavski dom Zagorje, od leta 2012 pa je bil direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi. Medved je kulturni javnosti znan tudi kot pesnik, pisec besedil za zabavno glasbo in scenarijev za prireditve.

Savus

Foto: arhiv Savus