četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Marija Čop: obrtniški vzor leta

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je na slavnostni prireditvi v Kongresnem centru Brdo pri Kranju nocoj podelila prestižno priznanje Obrtnik leta 2015. Prejel ga je Bojan Železnik, lastnik KGL d.o.o. iz Litije. Med petimi nominiranci sta bila tudi samostojna podjetnika Marija Čop in Lojze Čop iz Podkuma. Marija Čop je prejela priznanje Obrtniski vzor leta. Za priznanje ji je čestital tudi predsednik države Borut Pahor. Na prireditvi so podelili tudi mojstrske diplome.
Podelitev naslova Obrtnik leta ima že dolgoletno tradicijo in visoko čast ter veljavo na področju obrti in podjetništva v Sloveniji. Gre za prestižno priznanje, ki ga za dolgoletne dosežke po zaključeni nominaciji Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije vsako leto podeljuje najzaslužnejši obrtnici oziroma obrtniku. Letos so ta laskavi naziv podelili že trinajstič in tako ponovno prispevali k odličnosti in ugledu obrtne dejavnosti in njenih nosilcev.

Komisija za izbor Obrtnika leta OZS, ki jo sestavljajo ugledni slovenski obrtniki in podjetniki, Anton Kambič, Marko Kajzer, Marko Lotrič, Ernest Bransberger, Janez Kunaver, Rajko Kodrič in Zagorjan Jože Ule, je v preteklih mesecih obiskala vse prijavljene kandidate na razpisu za podelitev priznanja Obrtnik leta 2015. Člani komisije so z vsemi prijavljenimi opravili razgovor o obrtno-podjetniški poti in si temeljito ogledali način dela, izdelke in storitve, poslovanje, urejenost in tehnološko opremljenost delavnic, pretehtali ekološko zavest, vpetost v izobraževanje in lokalno okolje ter stanovsko organizacijo in za nominirance za podelitev prestižnega priznanja Obrtnik leta 2015 izbrali naslednje nominirance:  Anton Cigan in Peter Tibaut, KIT Žižki proizvodnja kovinske opreme d. o. o., Bojan Železnik, Bojan Železnik s. p. in KGL d. o. o., David Šebjan, SKK strojno ključavničarstvo in kovaštvo, David Šebjan s. p., Mateja Vodičar, Prima filtri d. o. o., Marija Čop, Lojze Čop s. p..

MP

Isti avtor