Lažna medicinska sestra tudi v Trbovljah

V medijih se je v zadnjih dneh znašlo kar nekaj primerov zdravstvenih delavcev, ki so do službe prišli s ponarejenimi dokumenti. Medicinsko sestro s ponarejeno diplomo pred mesecem dni odkrili tudi v trboveljski bolnišnici.

0
1172

Oseba se je v SB Trbovlje zaposlila decembra lani. »Da gre po vsej verjetnosti za ponarejene dokumente, smo ugotovili konec decembra, ker originalov ni dostavila – bojda, da jih je ob selitvi izgubila, dvojnika pa tudi še ni prejela,« pojasnjuje direktorica SB Trbovlje Romana Martinčič. Sum so nato začeli preverjati tudi na fakulteti, kjer naj bi študirala. Ugotovili so, da je fakulteta nima v evidenci diplomantov, da zaposlena nima diplome, pa so potrdili tudi na Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije.

Diploma »medicinske sestre« je bila izredno slabo ponarejena – žig fakultete se je po pojasnilu direktorice SB Trbovlje kar izbrisal in takrat jim je postalo jasno, da s papirji nekaj ni v redu. O tem so obvestili policijo in Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije, osebi pa so s sklepom prepovedali opravljanje dela in sprožili postopek izredne odpovedi delovnega razmerja.

Prevarantka na srečo nikoli ni delala z bolniki, pravi Martinčičeva, saj so jo takoj na začetku napotili na izobraževanje oziroma usposabljanje za delo na intenzivnem oddelku.

Savus

Prispevek posodobljen 22. februarja ob 17.34.