Zveza policijskih veteranskih društev Sever je 13. aprila organizirala sedmo državno prvenstvo v kegljanju, kjer so v ekipah in posamezno nastopili tudi kegljači PVD Sever Zasavje I. in II.

Poleg dveh zasavskih PVD so se na tekmovanju pomerili še PVD Sever za celjsko območje, PVD Sever za Pomurje, PVD Sever Ljubljana, DV Sever Severne Primorske, PVD Sever Gorenjska, PVD Sever Posavje, PVD Sever za Koroško. Tekmovanje je potekalo na kegljišču KK Hrastnik.

V ekipnem delu tekmovanja je prvo mesto osvojil PVD Sever Zasavje I. s 1182 točkami, sledila sta mu PVD Sever Ljubljana (1078 točk) in DV Sever Severna Primorska (1008 točk). PVD Sever Zasavje II. se je z 981 točkami uvrstilo na 4. mesto. Ekipa PVD Sever Zasavje je tretjič zapored zmagala na prvenstvu in prejela prehodni pokal v trajno last.

Tudi posamezno so bili zasavski kegljači uspešni. Prvi je bil Ivan Narat, drugi pa Slavko Poglajen (oba PVD Sever Zasavje I.). Dušan Mal in Vojko Šeško sta se uvrstila na 4. in 5. mesto (oba PVD Sever Zasavje I.), Marko Plazar (Zasavje II.) pa na 6. Adolf Laznik je bil 18., Bogdan Hribar 22., Danilo Gregorinčič pa 26. (vsi trije Sever Zasavje II.).

Zbrane so nagovorili župan Občine Hrastnik Marko Funkl, predsednik PVD Sever Zasavje Alojzij Klančišar in predsednik komisije za šport Združenja Sever Darko Repenšek.

Po končani podelitvi so se tekmovalci in ostali udeleženci zadržali na druženju, kjer so nekateri dali obljubo, da bodo v bodoče bolj zavzeto trenirali za izboljšanje rezultatov.

Savus

Foto: arhiv Zveze društev Sever