AKROBATI smo tisti, ki moramo preizkušati meje mogočega, ki uživamo v ustvarjanju in ki se stalno sprašujemo “kako bi to rešili ali izboljšali”. Vizionarji. Geniji. Posebneži. Zelo smo redki, zato smo včasih osamljeni. In prav zato smo zgradili Katapult – mesto Akrobatov.

A si med nami? No, potem je tole mesto tudi zate. Pridi notri …

V MESTU

Povej nam, kaj je tvoja poslovna ideja ali produkt, pa te usmerimo, kam v mestu se obrni za podporo. Aja, edino ena omejitev je – mesto je namenjeno Akrobatom, ki imajo (ali razvijajo) nek fizičen izdelek.

FABRKA

Če vstopiš v fabrko, boš videl precej top šit strojev (laserski razrez pločevine, cnc, pick’n’place, varjenje …). Ja, lahko jih uporabljaš. Če znaš. Sicer pa imamo tu mojstre, ki ti naredijo, kar rabiš. Poznaš Matica Pajka? Pa Anžeta Plevnika? In Boštjana Petka? No, ti in ostali fantje ti pomagajo na strojih. Kmalu bodo v naše mesto prišli tudi stroji za prehrambne izdelke.

Potem so tu tudi testne naprave – produkt moraš seveda stestirati (vibracije, šok, temperaturna komora, klimatska komora, EM testi …). Tako lahko koristiš mnogo profesionalnih strojev in naprav, da v začetku ne kupuješ svojih.

KANCLIJE

Tu lahko najameš pisarno, morda sejno sobo … Pa tudi računovodstvo, administracijo, pravne storitve … Nekaj pisarn imamo sedaj tudi v Ljubljani.

FULFILLMENT CENTER

Tale zadeva je še v izgradnji, a letos bo dokončana. Ko boš svoje izdelke že redno proizvajal, boš tako lahko koristil skupen fulfilment center. Tina Barič to u nulo poštima, zapakira in razpošlje.

ŠULA

Kot vsako pomembno mesto, imamo tudi mi svojo šolo. Naučimo te vsega, kar rabiš znati, da narediš uspešno podjetje, kot je naš vzornik – Dewesoft. Izobraževanja MOZAIK PODJETNOSTI predavajo uspešni podjetniki iz svojih praks, torej nič nepotrebne ali zastarele teorije.

Za najmlajše imamo tudi SOS šolo matematike in krožke robotike.

TELOVADNICA – MAJSTRI

Da ostajamo v formi, imamo telovadnico. Itak. Trenirajo te majstri, ki še vedno aktivno delujejo v branži, o kateri mentorirajo, tako da imajo zadnje informacije in kontakte s trga. Tu so Mihael Gornik, Andrej Orožen, Jure Knez, Urša Poznič Goršek … Šefe tega je Jernej Ženko – fanatik tehnike.

Aja, imamo tudi novega člana! Pridružil se nam je robot … V bistvu še ne vemo spola. Niti krščen še ni. Morda bo Lili. Ali Adam.

NAOKOLI PO MESTU

Če pogledaš naokoli, boš našel tudi oglasno desko (kjer objavljamo dogajanja pri nas), mestni statut (imamo svoja pravila, seveda, red mora biti), kažipot, da se nam ne izgubiš, imamo celo prvo pomoč in Akrotest (test, če si pravi Akrobat).

Da te ne dolgočasimo – kar pridi v mesto in se razglej. Dolgčas ti ne bo. Ampak samo če si Akrobat.

(A že poznate nov projekt dijakov? ŠKRINCA. Spremljajte jih, res so dobri.)

P.s.: Kje smo? V centru sveta. V Trbovljah torej. Na naslovu Gabrsko 12.

PR objava


V okviru operacije SIO-KATAPULT 2020-22  lahko nudimo brezplačne storitve za inovativne podjetnike na začetku svoje poti: organiziramo dogodke (motivacijski, tematski in izobraževalni), nudimo mentoriranja (naši mentorji in ekspertni svetovalci), presojamo poslovne ideje ter nasploh nudimo podporo pri razvoju izdelka in samega podjetja.

Aktivnosti Katapulta d.o.o. v okviru operacije “SIO-KATAPULT-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«. www.eu-skladi.si