Zagorje
Policisti so v petek, 24. junija, v Zagorju posredovali pri kršitvi javnega reda in miru zaradi glasne glasbe. Okrog 3. ure so iz cestnega prometa izločili voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola, in sicer 0,74 mg/alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniški izpit in izrekli prepoved vožnje.

V soboto so bili okrog 10.30 ure obveščeni o sumu kaznivega dejanja goljufije, ki se nanaša na nakup vozila, pri katerem so bile naknadno ugotovljene pomanjkljivosti. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Okrog 18.30 ure so bili napoteni na relacijo Izlake – Trojane, kje je bilo zaradi močnega vetra preko vozišča podrto drevo. Delavci pristojnih služb so oviro na vozišču odstranili.

Okrog 21. ure so odvzeli vozniško dovoljenje vozniku, ki je vozil pod vplivom alkohola, in sicer s kar 1,14 mg/alkohola v litru izdihanega zraka.

Trbovlje

Trboveljski policisti so v petek obravnavali prometno nesrečo, za katero je bilo ugotovljeno, da jo je povzročil neznani voznik z neznanim vozilom preko noči na parkirišču Ulice Sallaumines, pri čemer je  trčil v parkiran osebni avtomobil. Materialna škoda znaša 150 evrov.

Na policijski postaji se je zglasil občan in naznanil kaznivo dejanje goljufije preko spleta. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili, da gre za nakup osebnega vozila preko spleta, pri čemer je neznani storilec preslepil kupca in ga oškodoval za 11.300 EUR.  V zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo za katero je bilo ugotovljeno, da jo je povzročil neznani voznik z neznanim vozilom 24. junija med 12. in 12.45 uro na parkirišču Gimnazijske ulice in trčil v parkiran osebni avtomobil. Materialna škoda znaša 500 evrov.

V soboto ponoči so policisti intervenirali v gostinskem lokalu zaradi kršitve javnega reda in miru. Občan pod vplivom alkohola je izzival k pretepu ostale goste in razgrajal ter prevračal inventar. Že pred prihodom policistov se je pomiril, policisti pa bodo zoper njega izvedli ustrezen prekrškovni postopek.

Pri kontroli prometa so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1.04 mg/l). Pridržanje ni bilo odrejeno, ker si je navedeni zagotovil prevoz. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog.

V nedeljo se je na policijski postaji zglasila občanka in prijavila poškodovanje vozila na parkirnem prostoru Sallauminesa. Pri ogledu vozila je bilo ugotovljeno, da je neznan voznik trčil v parkiran avto ter poškodoval njegov sprednji del.

Litija

Policijska uprava Ljubljana je bila v soboto, 25. junija, nekaj pred 11. uro obveščena o tatvini denarja iz pisarne bencinskega servisa v Litiji.

Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški neopazno vstopil v pisarno bencinskega servisa in iz domnevno zaklenjenega sefa odtujil denar. V pisarni je bil zaloten s strani ene od prodajalk, kateri se je izgovoril, da išče stranišče. Prodajalka ga je napotila iz pisarne, neznani moški pa je brez ugovarjanja to storil in zapustil prostore bencinskega servisa.

V času dogodka je bil pri prodajnem pultu še en neznani moški, ki je po nakupu odšel takoj za prvim storilcem, nato pa sta kraj zapustila skupaj.

Opis neznanih moških:

Prvi neznani moški, ki je bil zaloten v pisarni je visok med 170 in 180 cm, star 25-35 let, malo močnejše postave, kratko ostriženih temnih las, neobrit, oblečen v srajco z dolgimi rokavi in modrim karo vzorcem ter srednje dolge hlače (čez kolena), svetlo modre barve. Drugi neznani moški pri pultu je bil star približno 30 let, visok okrog 180 cm, močnejše postave, kratko ostriženih las, neobrit, oblečen v majico s kratkimi rokavi, rjave ali črne barve, kratke hlače, svetlo modre barve in obut v športne copate, sive barve.

V dogodku je nastalo za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo v zvezi suma storitve kaznivega dejanja tatvine. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

ZT