ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Haberl, Kauzer, rokometaši

V dvorani delavskega doma Hrastnik je Športna zveza Hrastnik podelila priznanja za športne dosežke leta 2018, pozabili niso niti na prizadevne športne delavce. Najboljša športnica Hrastnika za leto 2018 je karateistka Barbara Haberl, najboljši športnik Hrastnika kajakaš Peter Kauzer, najboljša ekipa pa članska ekipa Rokometnega kluba Dol TKI Hrastnik. Zlato Bloudkovo značko sta prejela Ladislav Gornik in Vojko Zupančič, podelili so še dve srebrni in pet bronastih značk. Za športne dosežke pa so prejeli športniki 18 priznanj.

Najboljšim športnikom sta priznanje podelila župan Hrastnika Marko Funkl in predsednik Športne zveze Hrastnik Matej Haberl. Članica Karate kluba Trbovlje Barbara Haberl je prejela priznanje za izjemne dosežke predvsem v konkurenci do 21 let (državna prvakinja, tretja na svetovnem pokalu, bila je tudi najboljša karateistka med mlajšimi članicami v Sloveniji. Peter Kauzer, član BD Steklarna Hrastnik je lani osvojil naslov evropskega prvaka in še bronasto kolajno v ekipni tekmi, na eni tekmi svetovnega pokala  (Augsburg) je zmagal, ne eni je bil drugi (Krakow). Osvojil je tudi državni naslov. Članska ekipa RK Dol TKI Hrastnik (v njenem imenu je priznanje prejel igralec Rok Pintar) je priznanje za najboljšo ekipo prejela za drugo mesto v 1. B SRL in uvrstitev v prvo državno ligo.

Haberl je podelil tudi priznanja za dolgoletno prizadevno delo v športnih klubih in društvih. Zlato Bloudkovo priznanje sta za več kot 30 letno delo prejela Ladislav Gornik (Društvo tabornikov Rod temnega hrasta Hrastnik) in Vojko Zupančič (Planinsko društvo Hrastnik), srebrno za več kot 20 letno delo Dušan Škalički (Košarkarski klub Hrastnik) in Branko Vretič (BD Steklarna Hrastnik), bronasta za več kot desetletno delo pa Helena Borovšak (PD Dol pri Hrastniku), Uroš Godicelj (KK Hrastnik), Jasmina Pavlič (Strelsko društvo Hrastnik), Tilen Petrič (RK Dol TKI Hrastnik) in Dejan Selak (RK Dol TKI Hrastnik).

Član predsedstva Športne zveze Hrastnik Slavko Ručman je podelil priznanja ŠZ Hrastnik športnicam in športnikom ter ekipam za tekmovalne uspehe v letu 2018. Prejeli so jih: Vita Audič in Denis Gorenc (oba Karate klub Hrastnik), Maja Avbelj in Tjaša Erman (Košarkarski klub Felix Trbovlje), Alina Dulić, Daša Grešak, Klemen Kavzar, Luka Oplotnik in Nuša Oblak (vsi Brodarsko društvo Steklarna Hrastnik), Miran Cvet (KGT Papež Kamnik), Urša Haberl, Lara Salkič in Ervin Salkič (vsi Karate klub Trbovlje), Darko Jorgič (Namiznoteniški klub Krka), Denis Šketako (Športni društvo Posavje), Valerija Tišler (Strelsko društvo Hrastnik), članska ekipa Kegljaškega kluba Hrastnik, članska ekipa Košarkarskega kluba Hrastnik.

Prireditev so popestrili s svojim nastopom učenci in profesorji Glasbene šole Hrastnik: trobentač Matevž Šardi (spremljal ga je Matjaž Jager na klavirju),  citrarka Urša Šmit in flavtiska Neli Planinc (spremljala jo je Angelika Gorjup na klavirju). Športniki so se po prireditvi zadržali v prijetnem klepetu.

MP

Foto: Branko Klančar

Isti avtor