torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Golažijada v Podkumu

Ljubitelji te splošno znane jedi so lahko okušali klasični in neklasični golaž: ovčji, gobji, krompirjev, vegetarijanski in celo ruski boršč. Sodelovalo je 11 ekip, med katerimi se je, po oceni strokovne komisije, v kuhanju klasičnega golaža najbolj izkazala ekipa Društva kmečkih žena in deklet Podkum. To so potrdili tudi prisotni degustatorji, saj je njihovega golaža hitro zmanjkalo.

Najlepše serviran je bil golaž Društva osteoporoza iz Zagorja, skuhan na lesenem štedilniku. Odličen krompirjev golaž je pripravila ekipa Društva invalidov iz Hrastnika in zasedla prvo mesto v kuhanju neklasičnega golaža. Najbolj izvirna jed skuhana na kotlu pa je bil boršč Društva Zvončki, ki ga je skuhal Moskovčan Vladimir Zvonjajev, ki živi v Sloveniji. Zraven je postregel z ruskimi prestami-barankami ali suškami. Priznanje za najbolj unikaten golaž so si prislužili Podkumski pevci za njihov ovčji golaž. Ekipa iz Rešce je dobila naziv najbolj urejene, najbolj simpatične pa ekipa s Turistične kmetije Bajda. Dobro so se odrezali tudi gasilci in športniki.

Letošnja golažijada je tretja po vrsti.

SR

Isti avtor