nedelja, 19 maja, 2024

Iz te kategorije

Dva ministra iz Zasavja

Premier Marjan Šarec bo za novega kandidata za ministra za javno upravo predlagal Rudija Medveda.

Rudi Medved se je s politiko srečeval že kot urednik na RTV Slovenija, kjer je vodil prav notranje-politično redakcijo na radiu in televiziji, urednikoval je tudi na POP TV in Radiu Kum Trbovlje. Vodil je Kulturni center Delavski dom Zagorje, od leta 2012 pa je bil direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi. Bil je tudi občinski svetnik.

Po izvolitvi v parlament je na vprašanje, zakaj se je odločil kandidirati za poslanca, opozoril na izrazito slabitev položaja občin v odnosu do države, ko gre za financiranje, ter potrebo po novi definiciji prioritet pri porabi denarja iz državnega proračuna. Dejal je, da si bo kot poslanec prizadeval za pošteno financiranje občin. Želi si tudi doseči operativno odločitev, povezano z gradnjo hidroelektrarn na srednji Savi, in verjame, da je bila iz Zasavja v Državni zbor RS izvoljena dobra ekipa, ki bo v ključnih zadevah, poveznih z regijo, delovala enotno.

Zanimivo bo torej spremljati njegovo delo tudi pri reševanju omenjenih izzivov, če bo izvoljen za ministra za javno upravo. V primeru, da bosta za ministra izvoljena oba kandidata stranke LMŠ, poleg Medveda tudi Samo Fakin za ministra za zdravje, bosta na ministrskih položajih v novi vladi dva Zasavca.

Prav zanimivo pa bo v tem primeru tudi to, da bo imela občina Hrastnik v slovenskem parlamentu kar tri poslance. Poleg Desusovega Ivana Hršaka in social demokrata Soniboja Knežaka bo sedla v parlamentarne klopi še Nina Maurovič. V šesti volilni enoti je namreč dosegla za Medvedom drugi najboljši rezultat Liste Marjana Šarca. V Hrastniku je zanjo glasovalo 14,67 odstotka volilcev. Dosegla je za 0,08 odstotka boljši rezultat od Roka Petančiča v Sevnici. Maurovičeva je po izobrazbi industrijska oblikovalka, že dvanajsto leto je kot televizijska novinarka, kreativna in izvršna producentka ter urednica zapisana medijem. Življenje in delo ji prinašata veliko izzivov, s katerimi se mora kot podjetnica kreativno in učinkovito spoprijemati, da zadane cilje uspešno dosega, so zapisali v njeni predstavitvi pred državnozborskimi volitvami na strani LMŠ.

Seveda vse zgoraj napisano velja, če bo predlagana ministrska ekipa v parlamentu tudi izvoljena.

ZT

Isti avtor