V soboto, 14. avgusta, je Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite (ZŠIS-SPK) na Dolu pri Hrastniku v gostišču Zasavski Gurman pripravila državno prvenstvo invalidov v hitropoteznem šahu. Tekmovanje so izvedli člani Društva invalidov (DI) Hrastnik. Tekmovalci so nastopili v treh kategorijah – posamezno ter v ženski in moški konkurenci.

Najprej je vse prisotne pozdravil predsednik za šport in rekreacijo pri DI Hrastnik Blaž Dvornik. Besedo je nato predal podžupanji Občine Hrastnik Vojki Šergan, strokovnemu sodelavcu pri Zvezi ŠIS-SPK Žigi Kobaševiču ter sodniku Marku Juriču in njegovemu pomočniku Nenadu Džekanoviču. Slednji je tekmovalcem razložil pravila in kriterije po katerih se je igralo.

Na tekmovanju je sodelovalo 11 šahistk, ki so igrale vsaka po sedem iger po deset minut. V moški konkurenci pa je bilo 27 šahistov, ki so igrali vsak po devet iger po deset minut. Najboljša v svojih kategorijah sta bila Jaka Juvan iz DI Muta in Pavla Košir iz MDI Kamnik, ki sta postala državna prvaka.

Po končanem tekmovanju so najboljšim podelili medalje in sledilo je kosilo. Na DI Hrastnik se zahvaljujejo osebju gostišča Zasavski Gurman in Miji Vidmar, ki so s svojo kulinariko poskrbeli, da so se vsi prisotni počutili lepo in prijetno.

Tekmovanje je potekalo po priporočilih NIJZ-ja.

Blaž Dvornik

Foto: Društvo invalidov Hrastnik

 


 

Prejšnji članekPoklon padlima ruskima vojakoma
Naslednji članekOdprtje Ledenice prestavljeno