V Domu starejših Hrastnik so sprejeli dodatne ukrepe za preprečevanje okužb s koronavirusom. Zaenkrat v domu ni okuženih s koronavirusom.

V preteklih dneh je Vlada RS imenovala koordinatorje za dodatne ukrepe v domovih za starejše. Koordinatorki za Zasavje, zdravnici Alenka Forte in Irena Manfredo sta skupaj z direktorjem Doma starejših Hrastnik Dragom Kopušarjem, namestnico direktorja za področje zdravstvene nege in oskrbe Hedviko Černoša, županom Markom Funklom, poveljnikom Civilne zaščite Občine Hrastnik Tomažem Sihurjem ter predstavniki Zdravstvenega doma Hrastnik sprejeli dodatne ukrepe.

V skladu s sprejetimi ukrepi so tako uredili ločene prostore za vse, ki bi v domu imeli sum na okužbo ali bili okuženi s koronavirusom, zagotovili so dodatne postelje in pregrade v prostorih ter sprejeli ukrepe za ločeno prihajanje in odhajanje zdravniškega in drugega osebja v primeru okužbe.

Danes so iz Ljubljane prejeli še zabojnik, v katerem so zagotovljeni ločeni tuši, stranišča in garderoba za osebje.

Ukrepi so zaenkrat preventivni, v Domu starejših Hrastnik zaenkrat ni okuženih ali takšnih s sumom na okužbo, so še sporočili iz Občine Hrastnik.

Savus

Foto: Občina Hrastnik