Danes bo v Zasavju malo manj živ dan kot je bil včerajšnji. V Mlinšah se bo končal nogometni turnir, drugih enodnevnih prireditev pa ni na vidiku. Užijte dan in si najdite svežino ob kakšni vodi, v gozdu ali senci.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 19. junij 2022


Vreme

Danes bo jasno, čez dan bo ponekod pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 28 do 32 °C.

V ponedeljek in torek bo povečini sončno in vroče. Pozno popoldne in zvečer bo zlasti na severu možna kakšna vročinska nevihta. Tudi v sredo kaže na sončno in vroče vreme.


Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje–Hrastnik v Trbovljah je do 27. julija 2022 zaradi ureditve kolesarskih površin na dveh odsekih oviran promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del na novem krožišču urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet. Možne so kratkotrajne, do 15-minutne popolne zapore.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet urejen izmenično pod Marnim.

Na cesti Izlake – Trojane je pri Orehovici do 21. junija urejen izmenično enosmerni promet zaradi preplastitve vozišča.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.


Električna energija

Danes ni napovedanih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije od 8. do 11. ure odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Rovišče, nizkonapetostni vod Vrhovnik (Nadzorništvo Zagorje), od 8. d0 13. ure iz TP Širmanski hrib, izvod Koprivnikar in od 8. do 11. ure iz  TP Kresnice vas, izvod šola, tiskarna (nadzorništvo Litija).

V primeru slabega vremena bodo dela prestavljena.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


Memorial Dejana Grdena

Danes se bo na Mlinšah končal eden največjih malonogometnih turnirjev v Sloveniji, 29. memorial Dejana Grdena. Na račun bodo prišli tako nastopajoči, ki se bodo borili za bogate nagrade, kot tudi obiskovalci, za katere organizatorji (ŠD Mlinše) pripravljajo bogat spremljevalni program.


Delavski dom Trbovlje

Razstava Staneta Weissa

V galeriji Delavskega doma Trbovlje je do 4. septembra na ogled Prvojunijska razstava fotografij fotografskega mojstra Staneta Weissa (1937–2021). Retrospektivna razstava fotografij Trbovelj mojstra Staneta Weissa obiskovalce popelje skozi podobe hitro rastočega mesta po 2. svetovni vojni in njegove preobrazbe v sodobno mesto 21. stoletja. Opus Staneta Weissa, letošnjega prejemnika prvojunijske nagrade, predstavlja pomemben del lokalne kulturne dediščine.

Razstava bo na ogled do 4. septembra. Ogledate si jo lahko ob četrtkih med 17.00 in 18.00 ter ob petkih, sobotah in nedeljah med 17.00 in 20.00. Dopoldne si lahko razstavo ogledate med delovniki po predhodnem dogovoru po telefonu na številki 051 626 296.


DDT – kino

Kozmoblisk

ob 18.00

Ameriški animirani film Kozmoblisk je nova zgodba studiev Disney in Pixar o nastanku kena Kozmobliska, mladega testnega vesoljskega robota iz popularne franšize Svet igrač. V samostojnem filmu spremljamo priljubljenega astronavta Kozmobliska in njegovo pot k uresničitvi največje želje – postati kapitan Enote za zaščito vesolja, ki je osredotočena na boj proti zlobnemu carju Zurgu.

Film je sinhroniziran v slovenščino. Režija Angus MacLane.


Jurski svet: Prevlada

ob 20.00 uri

Ameriški akcijski film, znanstveno fantastična pustolovščina, izvirni naslov: Jurassic World: Dominion (2022, ZDA). Režija Colin Trevorrow, scenarij Colin Trevorrow, Emily Carmichael, Derek Connolly, igrajo: Chris Pratt, Laura Dern, Jeff Goldblum, Bryce Dallas Howard, Sam Neil

Dogajanje se odvija štiri leta po tem, ko je bil otok Isla Nublar uničen. Dinozavri sedaj živijo – in lovijo – skupaj z ljudmi po vsem svetu. A to krhko ravnovesje bo spremenilo prihodnost in enkrat za vselej določilo, ali bodo človeška bitja ostala vrhunski plenilci na planetu, ki si ga sedaj delijo z najbolj strašljivimi bitji v vsej zgodovini.


Delavski dom Zagorje – kino

Kozmoblisk

ob 10.30 uri

Predstavitev filma si preberite zgoraj.

 


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.

 


Rojen Alojz Hofbauer

V Hrastniku se je na današnji dan leta 1892 rodil Alojz Hofbauer, učitelj, šolski upravitelj, pedagog, športnik, kulturnik, gasilec, graditelj, humanitarec in napredni borec za delavske pravice.

Kot šolski upravitelj in pedagog je v letih 1912 do 1951 učil na Dolu pri Hrastniku, v Turju in v Hrastniku. Društveno je bil aktiven kot telovadec Sokola, pevec, glasbenik, odrski igralec, knjižničar, amaterski zgodovinar, etnolog in gasilec. Izkazal se je tudi kot zavzet graditelj narodnega doma v Hrastniku, aktivno je sodeloval pri gradnji vodovoda, elektrifikacije in letnega kopališča. Za svoje delovanje je bil leta 1970 nagrajen z občinskim priznanjem zaslužni občan.


Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dneva.

 

 

Savus