Knjižnica Trbovlje danes pripravlja predstavitveni večer idejne zasnove prenove prostorov knjižnice, ZLU pa pripravlja informativni dan in delavnico zaupanja, kako biti dober in ne naiven.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 11. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 13, najvišje dnevne od 22 do 27 °C.

Jutri bo sončno. Pihal bo jugozahodni veter. V petek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami.

Zapore cest

Na cesti Zagorje–Trbovlje pri Spodnjem Šklendrovcu je do 31. avgusta 2022 zaradi zaščite ceste pred padajočim kamenjem urejen izmenično enosmerni promet (kratkotrajne do 15-minutne popolne zapore).

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Toplice, izvod Eberlova in Na Bregu levi del (od 8. do 12. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Podvine, izvod Klinc, Hribar (od 8. do 10. ure) in iz TP Malovrh, izvod proti Razpotniku (od 11. do 13. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Predstavitveni večer – Knjižnica Trbovlje

Občina Trbovlje in Knjižnica Trbovlje danes ob 19. uri pripravljata predstavitveni večer idejne zasnove prenove prostorov knjižnice. Predstavitev bo potekali v čitalnici oddelka za odrasle. Spregovorili bodo županja Trbovelj Jasna Gabrič, arhitekt in avtor trenutnih prostorov Gvido Burja ter arhitekt in avtor idejne presnove Jani Vozelj.

Informativni dan – ZLU

Zasavska ljudska univerza danes ob 17. uri v živo na lokaciji ZLU Zagorje pripravlja informativni dan: predstavitev izobraževalnih programov. Na informativnem dnevu bodo bodoči udeleženci dobili informacije o programih za pridobitev izobrazbe (predšolska vzgoja, zdravstvena nega, logistični in ekonomski tehnik), možnostih prekvalifikacije, poteku izrednega izobraževanja, pogojih za šolanje ter vsa potrebna navodila za prijavo in vpis. Predstavljene bodo oblike podpore in pomoči, ki jih imajo odrasli pred in med šolanjem, prav tako pa tudi drugi programi: možnosti za pridobitev certifikata NPK in številne možnosti za vključitev v neformalne programe za dvig poklicnih in splošnih kompetenc.

Zaupanje, kako biti dober in ne naiven – ZLU

ZLU danes ob 18. uri na daljavo preko MS Teams pripravlja tudi delavnico zaupanja, kako biti dober in ne naiven. Na predavanju bodo spregovorili o meji med naivnostjo in dobroto, kako pomagati drugim, kako ravnati skladno z vsako posamezno situacijo …

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik danes cepijo proti covidu-19 vse, ki so naročeni. Cepijo od 9. do 10. ure. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Cepljenje Zagorje

V ZD Zagorje danes od 15.30 do 19.30 ure cepijo proti covidu-19. Cepijo v prostorih nekdanje trgovine (vhod spodaj). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Fotografska razstava Branimirja Ritonje: Ostanki svetlobe – Galerija Medija

V Galeriji Medija v Zagorju si lahko danes med 9. in 15. uro ogledate fotografsko razstavo Branimirja Ritonje z naslovom Ostanki svetlobe. Razstava je na ogled do 11. maja 2022.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus