sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva povsem nova filma – Doktor Strange: V multivesolju norosti in Severnjak. Je pa današnji dan tudi dan brez hlač.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 6. maj 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju oblačno, ponekod bo občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, najvišje dnevne od 14 do 19, na vzhodu do 22 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, popoldne lahko tudi kakšna nevihta. Verjetnejše bodo v južnih krajih. V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo nastajale bodo posamezne plohe in nevihte.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje pri Mariji Reki je do 10. maja 2022 zaradi sanacije območja plazenja urejen izmenično enosmerni promet.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

VGC spletna kavarna – ZLU

Zasavska ljudska univerza vsak petek ob 9. uri na daljavo prek MS Teams pripravlja VGC spletno kavarno. Vljudno vabljeni vsi, ki si želite malo družbe in obilice smeha.

E-nglish angleščina na daljavo – ZLU

Zasavska ljudska univerza vsak petek ob 11. uri na daljavo prek MS Teams pripravlja angleške klepetalnice e-nglish (angleščina na daljavo). Na druženjih se pogovarjajo o različnih zanimivih in aktualnih temah, ki bodo podlaga za utrjevanje in pridobivanje novega besedišča, v prvi vrsti pa krepitvi samozavesti pri konverzaciji.

Cepljenje Zagorje

V ZD Zagorje danes od 15.30 do 19.30 ure cepijo proti covidu-19. Cepijo v prostorih nekdanje trgovine (vhod spodaj). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Razstava Dróbec – DD Trbovlje

V galeriji Delavskega doma Trbovlje si lahko danes med 17. in 20. uro ogledate razstavo Dróbec: Majhni koščki narave povezani. Razstavo sta pripravila Deja Hauptman in Andraž Kramberger. Razstava temelji na skodelicah, ki so narejene iz visokotemperaturne gline – kamenine. Vsak kos je v ozadju »podprt« z umetniško fotografijo, ki prikazuje povezavo z naravo in izhodišče samega materiala. Razstava je na ogled do 8. maja.

Fotografska razstava Branimirja Ritonje: Ostanki svetlobe – Galerija Medija

V Galeriji Medija v Zagorju si lahko danes med 9. in 13. ter 16. in 19. uro ogledate fotografsko razstavo Branimirja Ritonje z naslovom Ostanki svetlobe. Razstava je na ogled do 11. maja 2022.

Likovna razstava slikarske kolonije Izlake-Zagorje – DD Hrastnik

V galeriji Delavskega doma Hrastnik je do 6. maja vsak delovni dan med 17. in 19. uro na ogled likovna razstava slikarske kolonije Izlake-Zagorje. Slikarska kolonija se bo predstavila z del nastalimi na lanskoletnem slikarskem druženju.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Virtualni dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo vsak petek od 15. do 21. ure odprta vrata. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pridete tudi s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bodo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še niste bili v MC ZoS!

Doktor Strange: V multivesolju norosti in Severnjak

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – ob 17.30 uri pustolovsko fantazijo Doktor Strange: V multivesolju norosti, ob 20. uri pa akcijsko, pustolovsko dramo Severnjak. Na velika platna prihaja zgodba vikinškega princa, ki si prizadeva maščevati umor svojega očeta v akcijski avanturi Severnjak.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Dan brez hlač

No pants day, dan brez hlač (ki ga nikar ne zamenjujte z januarsko fešto brez hlač na podzemski) se brezhlačno slavi vsak prvi petek v maju. Ko greste brez hlač (za sramežljive moške je sprejemljiv tudi kilt) lahkih nog naokrog, je ključno, da se pri tem obnašate kot da ni pri stvari nič nenavadnega. Perilo je dovoljeno. Celo zaželeno.

Savus


 

Isti avtor