Športna zveza Hrastnik danes pripravlja tradicionalno prireditev Večer športa. ZMŠT pripravlja delavnico Mentalno zdravje mladih, v avli Delavskega doma Trbovlje pripravljajo otvoritev razstave Čudovita pesem Slavčkov, Knjižnica Hrastnik pa bo izvedla velikonočno ustvarjalno delavnico.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Četrtek, 7. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva pretežno oblačno, čez dan se bo delno zjasnilo. Popoldne bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 21 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, dopoldne na vzhodu še povečini sončno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. V soboto bo oblačno s padavinami, ohladilo se bo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 800 m. V nedeljo bo sončno z nekaj kopaste oblačnosti. Na vzhodu bo popoldne možna kakšna kratkotrajna ploha.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Samski dom (od 8. do 15. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in iz TP Spodnja Podlipovica (od 9. do 10. ure) (nadzorništvo Trbovlje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Večer športa v Hrastniku

Športna zveza Hrastnik danes ob 18. uri vabi v Športno dvorano na Logu, kjer pripravljajo tradicionalno prireditev Večer športa. Na prireditvi bodo podelili priznanja Športne zveze za tekmovalne dosežke, Bloudkove značke posameznikom za večletno uspešno delo v športu in razglasili najuspešnejšo ekipo, športnico in športnika Hrastnika za leta 2019, 2020 in 2021.

Mentalno zdravje mladih – ZMŠT

Zavod za mladino in šport Trbovlje danes ob 17. uri vabi na delavnico Mentalno zdravje mladih, pri čemer bodo mladi imeli priložnost skupaj z mladinskimi delavkami raziskovati konstruktivne načine soočanja z obremenitvami vedno bolj spreminjajočega sveta. Izsledki raziskave Mladina 2020 so namreč pokazali, da se mladi vse bolj soočajo z duševnimi stiskami.

Odprtje razstave Čudovita pesem Slavčkov – DD Trbovlje

V avli Delavskega doma Trbovlje danes ob 17.30 uri pripravljajo otvoritev razstave Čudovita pesem Slavčkov. Pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Slavček so bili iskreni ljubitelji slovenskega zborovskega petja. Zboru so se pridružili z veseljem, s pričakovanjem in z vzhičenostjo, peli so v svoje zadovoljstvo in za užitek poslušalcev. Zbor je uspešno deloval polnih 60 let, gostoval v Sloveniji, Jugoslaviji, Bolgariji, Avstriji, Franciji; se udeležil različnih tekmovanj. Za svoje prizadevno in uspešno delo je prejel številna priznanja.

Velikonočna ustvarjalna delavnica – Knjižnica Hrastnik

Knjižnica Hrastnik danes ob 17.30 uri vabi na velikonočno ustvarjalno delavnico. Velika noč je eden izmed najlepših praznikov. Prebuja se narava, ki nas že vabi v svoj objem. Odrasli in otroci se pripravljajo na posebno praznovanje, peče se potica, krasijo se velikonočna jajca. Da bi nam bilo čim bolj lepo, in da bi se kar najbolj pripravili na praznovanje, vabijo v knjižnico na velikonočno ustvarjalnico. Delavnico bosta izvedli vzgojiteljici Mirjam Rupar in Nuša Roglič.

Akcija Očistimo okolje v Hrastniku

V Hrastniku se danes nadaljuje akcija Očistimo okolje. Do 21. aprila bodo tako v posameznih krajevnih skupnostih postavljeni zabojniki za kosovne odpadke. Danes lahko odpadke odložite v zabojnike v Brdcah (vas in avtobusna postaja), na Veličkovi cesti, Koloniji (Ulica mladih borcev), v Kladju (Kavšek), v Bobnu (Ravnikarjev most in pri spomeniku), Pot na Kal (Senica) in na Kalu (Gorenčeva kapela).

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik danes cepijo proti covidu-19 vse, ki so naročeni. Cepijo od 9. do 10. ure. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Cepljenje Zagorje

V ZD Zagorje danes od 15.30 do 19.30 ure cepijo proti covidu-19. Cepijo v prostorih nekdanje trgovine (vhod spodaj). S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument s sliko.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

DDT ogled DDTlab

V DDTlab bodo danes pripravili ogled aktualnih projektov povezovanja umetnosti, znanosti in gospodarstva med 14. in 18. uro. Obvezne so predhodne prijave na mail: ddtlab@dd-trbovlje.si ali po telefonu 051/296-121 (lokacija Katapult).

Prasica, slabšalni izraz za žensko

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ob 18. uri ogledate slovensko komično dramo Prasica, slabšalni izraz za žensko. Mlada slikarka Eva kadi, pije, se priložnostno drogira, žurira in ne najde navdiha za slikanje. Znajde se v čudnem razmerju z mentorjem, najboljša prijateljica se seli v Berlin, za delo v knjigarni ne dobi plačila in povrh vsega ji že tri mesece zaostaja menstruacija. Zave se, da mora spremeniti način življenja in se po pomoč obrne na spletni brskalnik. Po projekciji filma bo sledil še pogovor z ustvarjalci filma.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Mednarodni dan zdravja

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki je bila ustanovljena leta 1948, je 7. april določila za svetovni dan zdravja. Vsako leto se v želji po večjem osveščanju javnosti na ta dan izpostavi določeno temo s področja zdravja.

Savus