torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Dijaki četrtega letnika Srednje šole Zagorje danes pripravljajo že 10. prireditev Zasavje za zdravje, ki bo v zagorskem Evroparku. ZLU pa pripravlja delavnico English tea time, na kateri bodo utrjevali znanje angleškega jezika.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sreda, 6. april 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno, le na zahodu bo občasno nekaj več oblačnosti. Čez dan bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v nekaterih alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli -2, najvišje dnevne od 14 do 20 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. V petek bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodnih krajih bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Še bo pihal okrepljen jugozahodnik.

Zapore cest

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Cesta Sevce–Trnovo–Sedraž–Brdce–Marno v Hrastniku je do 30. aprila 2022 popolnoma zaprta zaradi rekonstrukcije ceste.

Pri objektu Novi log 19 E v Hrastniku so danes pričeli z urejanjem novega otroškega igrišča. Dela se bodo izvajala do 23. aprila 2022, med delavniki od 7. do 17. ure. Vse stanovalce prosijo, da v tem času ne parkirajo na lokalni cesti Novi log 19 ABCDE ter pri uvozu iz glavne ceste ABCDE–Novi log–Prapretno zaradi prostega dostopa tovornjakov in mehanizacije do lokacije novega otroškega igrišča. Zaradi izvajanja del bo zaprtih tudi nekaj parkirnih mest nad igriščem.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Zasavje za zdravje – SŠ Zagorje

Dijaki 4. letnika Srednje šole Zagorje in njihovi mentorji danes med 9. in 12.30 uro vabijo na že 10. prireditev Zasavje za zdravje, ki bo v zagorskem Evroparku. Pripravili bodo številne aktivnosti: brezplačno merjenje krvnega sladkorja in krvnega tlaka, delavnico prve pomoči, kulturni program, delavnico šport za zdravje, zdravi in zadovoljni dojenčki, anatomijo, jogo smeha za najmlajše, delavnico zdrave prehrane, tehnik sproščanja, ogled vrta tete Johance, nordijsko hojo, terapijo s konji, predstavitev reševalnih psov, predstavitev programov SVIT, DORA, ZORA, delavnico VDC, ročne spretnosti in plesno delavnico.

Predstavitev knjige Dušana Jesenška Serše: Moja pot do zvezd – DD Trbovlje

Delavski dom Trbovlje danes ob 19. uri vabi na predstavitev knjige Dušana Jesenška Serše Moja pot do zvezd. Z avtorjem se bo pogovarjala Katra Hribar Frol. V romanizirani avtobiografiji, ki je izšla v mesecu marcu, Dušan Jesenšek Serša odprto spregovori o življenju slepih in slabovidnih. Na veder in optimističen način nas popelje skozi svoja doživetja zadnjih let – od skoka s padalom in izdaje knjige v samozaložbi, do romanja po evropskih državah – ter nas prijazno spodbudi, da bi življenje polnejše zaživeli tudi sami.

English tea time – ZLU

Zasavska ljudska univerza vsako sredo ob 10. uri v živo na lokaciji ZLU Zagorje pripravlja brezplačno delavnico English tea time. Če vsaj malo razumete angleško, a se zatakne, ko je treba spregovoriti, potem se jim pridružite na angleških pogovornih uricah, na katerih se bodo pogovarjali o najrazličnejših zanimivih in trenutno aktualnih temah ter na tak način poglabljali in utrjevali svoje znanje.

Delavnica Novodobne tehnike za zdravo in srečno življenje – ZLU

Zasavska ljudska univerza vsako sredo ob 19. uri preko MS Teams pripravlja delavnico Novodobne tehnike za zdravo in srečno življenje. Živimo v svetu nenehnih sprememb, novih spoznanj, novih kvantnih tehnik in metod, s katerimi se lahko uspešno soočamo s čustvenimi stiskami, fizičnimi težavami in nam omogočajo preskoke na naši poti osebnostnega razvoja.

Cepljenje Trbovlje

V ZD Trbovlje danes med 11. in 17. uro cepijo proti covidu-19. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Cepljenje Hrastnik

V ZD Hrastnik vsak torek poteka cepljenje proti covidu-19 brez predhodnega naročila. Cepijo od 15. do 16. ure s cepivom Pfizer. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Akcija Očistimo okolje v Hrastniku

V Hrastniku se danes nadaljuje akcija Očistimo okolje. Do 21. aprila bodo tako v posameznih krajevnih skupnostih postavljeni zabojniki za kosovne odpadke. Danes lahko odpadke odložite v zabojnike na Kovku (dom KS in odcep Mačkovec), v Kupški vasi, v Turjah (odcep Kovk), v Brdcah (vas in avtobusna postaja), na Veličkovi cesti, Koloniji (Ulica mladih borcev) in v Kladju (Kavšek). Jutri pa lahko odpadke odložite v zabojnike v Bobnu (Ravnikarjev most in pri spomeniku), Pot na Kal (Senica) in na Kalu (Gorenčeva kapela).

Art Kum Extempore 2021 – Galerija Medija

V Galeriji Medija si lahko danes med 9. in 15. uro ogledate razstavo Art Kum Extempore 2021, ki je tokrat posvečena zasavskemu akademskemu slikarju iz Trbovelj Janezu Knezu. V letu 2021 je minilo 90 let od rojstva tega akademskega slikarja, ki je umrl pred 11 leti, bil pa je tudi pobudnik Extempora Art Kum. Razstava je na ogled do 6. aprila.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 18. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Slovenski dan higiene rok

Danes, 6. aprila, obeležujemo slovenski dan higiene rok. Vsakoletno ozaveščanje o higieni rok ima pomembno vlogo pri izboljševanju in osvojitvi najboljših praks preprečevanja in obvladovanja okužb ter preprečevanja širjenja nalezljivih bolezni. Higiena rok v današnjem času dobiva še večji pomen. Postala je nepogrešljiv del našega vsakdana, postala je dejanje, ki rešuje življenja.

Savus


 

Isti avtor