V športni dvorani Polaj Trbovlje bo danes potekala košarkarska tekma, na kateri se bodo pomerile članice klubov Felix Zasavje in Kranjska Gora Jesenice. V zagorski in trboveljski kinodvorani pa pripravljajo pester filmski program.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Nedelja, 13. marec 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju pretežno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -5, najvišje dnevne od 8 do 13 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo jugozahodnik. Nekoliko topleje bo. V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki bo gostejša v zahodnih krajih. Še bo pihal jugozahodni veter.

Zapore cest

Igrišče v naselju Aleša Kaple v Hrastniku je zaprto zaradi popravila mrežne ograje. Delno zaprto je tudi igrišče na Novem logu.

Na Trgu svobode v Trbovljah je do 22. avgusta 2022 zaradi del urejen izmenično enosmerni promet.

Cesta Trbovlje–Boben–Hrastnik je do 18. marca 2022 med 7. in 17. uro popolnoma zaprta zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov. V času popolne zapore je urejen obvoz po državnih in lokalnih cestah.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Jutri bo zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Spodnje Izlake (od 8. do 11. ure) in iz TP Jereb, Orlek in Kotredež (od 9. do 14. ure) (nadzorništvo Zagorje).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Košarkarska tekma – Športna dvorana Polaj Trbovlje

V športni dvorani Polaj v Trbovljah bo danes ob 17. uri potekala košarkarska tekma, na kateri se bodo pomerile članice (Extra liga) klubov Felix Zasavje in Kranjska Gora Jesenice.

Razstava Čarobno vesolje Društva zasavskih klekljaric Srčevke – KC Litija

V Kulturnem centru Litija si lahko do 31. marca 2022 ogledate razstavo Čarobno vesolje, ki so jo pripravile članice Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Ideja za projekt je nastala na pohodu po Orionovi poti, ki poteka v okolici Jurkloštra. Umetnice so tako ustvarile čipke ozvezdij in horoskopov. Čipke so narejene po vzorcih različnih avtoric iz skoraj cele Evrope, ozvezdja pa so avtorske čipke.

Jaz, rdeča panda in Dogodek

V kinodvorani Delavskega doma Trbovlje si lahko danes ogledate dva filma – o 17. uri sinhronizirano animirano družinsko pustolovščino Jaz, rdeča panda (Mei je čisto navadna najstnica, saj je razpeta med tem, da bi bila mamina poslušna deklica in da jo na drugi strani dobro premetavajo pubertetniška čustva. Njena preveč zaščitniška mati Ming se trudi, da nikoli ni predaleč od svoje hčere in za najstnico je to prava nočna mora), ob 19. uri pa francosko dramo Dogodek. Film se ozre na izkušnje s splavom, ko je bil v šestdesetih letih v Franciji še vedno nezakonit. Leta 1963, Francija. Bistra mlada študentka Anne zanosi in vidi svojo priložnost v tem, da konča študij. Ko se bližajo njeni zadnji izpiti in začne njeno družabno življenje bledeti, njena nosečnost napreduje, a jo hkrati prisili, da se sooči s sramoto – bolečino splava – čeprav mora za to tvegati celo zapor.

Jaz, rdeča panda

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje pa si lahko danes ob 10.30 uri prav tako ogledate sinhronizirano animirano družinsko pustolovščino Jaz, rdeča panda. Mei je čisto navadna najstnica, saj je razpeta med tem, da bi bila mamina poslušna deklica in da jo na drugi strani dobro premetavajo pubertetniška čustva. Njena preveč zaščitniška mati Ming se trudi, da nikoli ni predaleč od svoje hčere in za najstnico je to prava nočna mora. In kot da že same spremembe v odraščajočem telesu in njenih odnosih ne bi bile dovolj, se za nameček vsakič, ko se malce preveč navduši, spremeni v velikansko rdečo pando. In najstnici se to dogaja zelo pogosto.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus