Knjižnica Toneta Seliškarja, enota Dom svobode, danes ponovno odpira svoja vrata. Zaradi ponovnega odprtja so se odločili, da zamudnin do 8. aprila ne bo. V zagorski kinodvorani pa si lahko danes ogledate srbsko dramo Zlati fant.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Ponedeljek, 7. marec 2022

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju nekoliko manj spremenljive oblačnosti Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -1, najvišje dnevne od 3 do 7 °C.

Jutri bo pretežno jasno, čez dan v vzhodni polovici Slovenije spremenljivo oblačno. V notranjosti bo še pihal severni do severovzhodni veter. V sredo se bo po jasnem jutru od severovzhoda pooblačilo.

Zapore cest

Igrišče v naselju Aleša Kaple v Hrastniku je zaprto zaradi popravila mrežne ograje. Delno zaprto je tudi igrišče na Novem logu.

Cesta Trbovlje–Boben–Hrastnik je do 18. marca 2022 med 7. in 17. uro popolnoma zaprta zaradi izgradnje novega uvoza in odstranitve kamnitih previsov. V času popolne zapore je urejen obvoz po državnih in lokalnih cestah.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je do 21. aprila 2022 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije območja plazenja.

Na cesti Litija–Zagorje pri Zagorju je do 25. maja leta 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije pri Šklendrovcu.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Litija vodovod, izvod Gradec desno (od 8. do 10. ure) (nadzorništvo Litija), TP Čistilna Hrastnik, Jesenovec, Kovk, Krnice, Kupška vas, Možina, Šavna Peč (od 10. do 18. ure), TP Zgornje Širje, Šola Podkraj, Šavna Peč, Suhadol, Spodnji Podkraj, Ruda, Podkrnice, Podkraj (od 10. do 10.15 ure) in iz TP Draga (od 15. do 18. ure) (nadzorništvo Hrastnik).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih prekinitev dobave električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Ponovno odprtje enote Dom svobode

Danes bodo v Trbovljah v sklopu Knjižnice Toneta Seliškarja ponovno odprli enoto Dom svobode. Do 8. aprila lahko gradivo, izposojeno v enoti Dom svobode, vrnete brez zamudnine. Enota bo ob ponedeljkih in torkih odprta od 16. do 19. ure, ob sredah, četrtkih in petkih pa od 8. do 11. ure.

Fotografska razstava Benjamina Krežeta – Foto galerija f 2,8

V Foto galeriji f 2,8 v Zagorju si lahko danes od 17. do 19. ure ogledate fotografsko razstavo Benjamina Krežeta. Vsestranski umetnik in kulturnik iz Trbovelj se predstavlja z opusom Demise of deception / Double talk. Razstava je na ogled do 5. aprila 2022.

Razstava Čarobno vesolje Društva zasavskih klekljaric Srčevke – KC Litija

V Kulturnem centru Litija si lahko do 31. marca 2022 ogledate razstavo Čarobno vesolje, ki so jo pripravile članice Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Ideja za projekt je nastala na pohodu po Orionovi poti, ki poteka v okolici Jurkloštra. Umetnice so tako ustvarile čipke ozvezdij in horoskopov. Čipke so narejene po vzorcih različnih avtoric iz skoraj cele Evrope, ozvezdja pa so avtorske čipke.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Muzej smo vsi! – ZMT 70 let. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju ter občasno razstavo Sava združuje.

Zlati fant

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko danes ob 19. uri ogledate srbsko dramo Zlati fant. To je zgodba o mladem talentiranem nogometašu s problematičnim temperamentom. Kljub njegovi mladosti kmalu postane zaradi njegovega talenta tarča interesnih skupin.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus