Nadaljuje se festival Tedni vseživljenjskega učenja. Tudi danes pripravljajo številne dogodke. V Hrastniku bo prireditev ob Mednarodnem literarnem festivalu Vilenica 2021. V Trbovljah pa vas danes ponovno čakata cepivi Janssen in Pfizer.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Torek, 7. september 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sprva pretežno jasno, čez dan se bo od severozahoda povečala visoka oblačnost. Še bo pihal vzhodni veter. Jutranje temperature bodo od 6 do 10, najvišje dnevne od 21 do 25 °C.

V sredo in četrtek bo pretežno jasno.

Zapore cest

Ob regionalni cesti Bevško–Trbovlje bo od 6. do 10. septembra delna zapora hodnika za pešce zaradi zamenjav stavbnega pohištva na naslovu Vodenska cesta 45. Zapore so označene z ustrezno signalizacijo.

Od 6. do 10. septembra bo v naselju Partizanska cesta na Dolu pri Hrastniku oviran promet na odseku od Partizanske ceste 11 do 33. Promet bo v času polovične zapore potekal izmenično po enem voznem pasu.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje bo do 12. oktobra urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije plazu v Knezdolu.

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik bo do 13. septembra v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se odpira vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne je omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Lokalna cesta Litija–Sava je na odseku Smrekarica delno zaprta zaradi rekonstrukcije ceste. Delna zapora bo do 30. oktobra, vsak dan med 6. in 18. uro.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bo danes zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah prekinjena dobava električne energije odjemalcem, ki so oskrbovani iz TP Velika Štanga, izvod v Dolino (od 8. do 9.30 ure) in TP Sitarjevec, izvod Čož (od 10.30 do 13. ure) (nadzorništvo Litija) ter iz TP Ruda (od 8. do 13. ure) (nadzorništvo Hrastnik).

Jutri bo prekinjena dobava električne energije odjemalcev, ki so oskrbovani iz TP Spodnje Znojile, Znojile, Razlake, Vrhe in Medvednica (od 8. do 14. ure) (nadzorništvo Zagorje) in iz TP Gradec, izvod Topilniška (od 10. do 11. ure) (nadzorništvo Litija).

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

ZLU Tedni vseživljenjskega učenja

Zasavska ljudska univerza danes nadaljuje s tradicionalnim, že 26. festivalom Tedni vseživljenjskega učenja, ki bodo potekali vse do 10. oktobra. Obisk vseh prireditev je brezplačen.

Od 16. do 19. ure bo na strehi Zavoda za mladino in šport Trbovlje sejem prostovoljstva.

Od 17. do 18. ure Zasavska ljudska univerza in Večgeneracijski center Zasavje v dvorani Gasilskega doma Zagorje pripravljata Zvočno kopel – terapijo z gongi.

Od 18. do 19. ure Mladinski center Zagorje pripravlja tečaj nemškega jezika, ki bo v stekleni dvorani Centra za socialno delo Zagorje.

Od 19. do 20.30 ure bo v Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje predstavitev knjige Gorana Ajtiča Njegovo mnenje.

Vilenica v Hrastniku

V Knjižnici Antona Sovreta Hrastnik pa bodo pripravili zanimiv dogodek v okviru Mednarodnega literarnega festivala Vilenica 2021. Vilenica torej gostuje v Hrastniku. V knjižnici bosta danes ob 19. uri gosta Kristina Hočevar in Jani Oswald. Z njima se bo pogovarjala Simona Solina.

Cepljenje Trbovlje

V Zdravstvenem domu Trbovlje bodo danes od 12. do 18. ure cepili brez predhodnega naročanja proti Covid-19. Cepili bodo v prostorih bivše optike (vhod s parkirišča) s cepivi Janssen (Johnson & Johnson) ter Pfizer. S seboj prinesite zdravstveno kartico.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Gloria Mundi

V kinodvorani KC Delavski dom Zagorje si lahko danes ob 19. uri ogledate francosko dramo Gloria Mundi. V Marseillu se zbere družina, da bi praznovala rojstvo male Glorie. A časi so težki in mlada starša komaj shajata. Medtem ko se trudita obdržati glavo nad vodo, v življenje družine znova vstopi Gloriin dedek, ki se je po dolgih letih vrnil iz zapora. Film je v Benetkah prejel tudi nagrado za najboljšo igralko.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus