sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Po enoletnem premoru danes v Zagorju ponovno pripravljajo prireditev Perkmandelc vabi v svojo deželo 2021. V sklopu te bodo zvečer zaigrali tudi Gadi. V Trbovljah si lahko v kinodvorani ogledate kriminalno dramo Stillwater, na današnji dan pa se je rodil zasavski novinar in politik Janez Vipotnik.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Sobota, 21. avgust 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes in jutri v Zasavju precej jasno z najvišjimi dnevnimi temperaturami do okoli 30 stopinj, jutra pa bodo ostala bolj sveža. Popoldne bo na severu možna kakšna vročinska nevihta.

Zapore cest

Od 17. avgusta velja popolna zapora makadamskega parkirišča pri Godbenem domu Trbovlje zaradi energetske sanacije. Zaprta sta tudi pločnika na obeh straneh objekta (ob regionalni cesti in ob javni poti).

Na cesti Železokrivnica–Nasipi v Trbovljah bo do 15. septembra, vsak dan od 7. do 17. ure, delna zapora ceste zaradi del pri izvajanju projekta infrastrukturna posodobitev obrtno industrijske cone Nasipi. Promet poteka po enem voznem pasu, zapora je označena z ustrezno signalizacijo.

Na cesti Hrastnik–Šmarjeta je vsak dan od 7. do 17. ure delna zapora ceste zaradi gradnje kanalizacijskega priključka. Promet je urejen izmenično.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi sanacije poškodovane brežine.

Na cesti Latkova vas–Trbovlje je zaradi gradnje skate parka Ledenica v Trbovljah oviran promet.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik je od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Lokalna cesta Litija–Sava je od 23. julija do 30. oktobra od 7. do 17. ure delno zaprta zaradi gradnje jaška.

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji sta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Danes in jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Perkmandelc vabi v svojo deželo 2021

Danes Turistično društvo Ruardi skupaj s KS Jože Marn in KS Franc Farčnik ob 17. uri na parkirišču pri Avtohiši Kržišnik (Selo 65) pripravljajo prireditev Perkmandelc vabi v svojo deželo 2021. V sklopu prireditve bodo pripravili Perkmandeljčev pohod, ekipno tekmovanje »Metanje kulma u hunt«, Skok čez kožo in koncert skupine Gadi.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Stillwater

Danes si lahko ob 18. uri v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ogledate kriminalno dramo Stillwater. V filmu oče odpotuje iz Oklahome v Francijo, da bi pomagal svoji odtujeni hčerki, ki je v zaporu zaradi umora, za katerega trdi, da ga ni storila. V glavnih vlogah igrajo Matt Damon, Abigail Breslin in Camille Cottin.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Janez Vipotnik

Na današnji dan se je leta 1917 v Zagorju ob Savi rodil slovenski pisatelj, novinar in politik Janez Vipotnik. Poleg političnih funkcij je med drugim vodil tudi časopisno hišo Delo in RTV Ljubljana. Po njegovih delih so posneli tudi filme. Umrl je 21. aprila leta 1998 v Ljubljani.

Svetovni dnevi

Danes ni v koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva

Savus


 

Isti avtor