Danes je dogajanje pestro predvsem v Hrastniku in Zagorju. V Hrastniku lahko na velikem zaslonu v živo spremljate polfinalni nastop kajakaša Petra Kauzerja, ki se bo boril za olimpijsko medaljo. Tam bo ekipa Vala 202. V Zagorju pa pripravljajo izlet po Natura 2000 območjih in postavitev paviljona medena zgodba, zvečer pa vam bodo na mestni ploščadi zaigrali ansambel Mladi asi in Helena Blagne.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si

Petek, 30. julij 2021

Vreme

Danes bo v Zasavju lepo. Če si bomo dan znali narediti lep.

Arso napoveduje, da bo danes v Zasavju sončno in vroče. Popoldne bodo predvsem v severni Sloveniji krajevne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo od 15 do 21, najvišje dnevne od 27 do 34 °C.

V soboto bo sončno. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v severni polovici Slovenije krajevne plohe in nevihte. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Ohladilo se bo.

Zapore cest

Lokalni cesti Grbin–Pleskovec in Pleskovec–Gradiške Laze–Jablanica v Litiji bosta od 21. julija do 4. oktobra delno zaprti zaradi gradnje širokopasovnega optičnega omrežja Rune.

Lokalna cesta Podšentjur–Pogonik v Litiji bo do 31. oktobra 2021 popolnoma zaprta zaradi ureditve kolesarske poti.

Na cesti Trbovlje–Boben–Hrastnik bo od 5. julija do 1. septembra popolna zapora ceste na odseku Jerič–Lakner zaradi rekonstrukcije in ureditve priključka za kamnolom. Odsek ceste uvoz v kamnolom bo zaprt od 7. do 17. ure. Cesta se bo odpirala vsako polno uro za 10 minut. Od 17. do 7. ure naslednjega dne bo omenjeni odsek ceste normalno prevozen.

Na cesti Trbovlje–Hrastnik je v Podkraju urejen izmenično enosmerni promet zaradi poškodovane brežine.

Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih prekinitev dobave vode.

Električna energija

Elektro Ljubljana obvešča, da bodo danes brez električne energije odjemalci, ki so oskrbovani iz TP Brezno (od 8. do 11. ure) (nadzorništvo Hrastnik) in TP Zavrstnik (od 9. do 12. ure) (nadzorništvo Litija).

Jutri zaradi del na distribucijskem omrežju in napravah ni predvidenih izklopov električne energije.

Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.

Val 202 v Hrastniku

Danes boste lahko slovenske olimpijce ponovno spremljali na velikem zaslonu v Hrastniku. Na platoju pred delavskim domom bo namreč med 10. in 15.30 uro ekipa Vala 202, ki bo nastope olimpijcev komentirala v živo. Program bosta vodila Aleš Smrekar in Uroš Volk. 

Olimpijske igre v Tokiu

Danes bomo Zasavci ponovno stiskali pesti. Kajakaš Peter Kauzer bo namreč nastopil v polfinalu. Prenos polfinala bo ob 7. uri zjutraj. Če se bo uvrstil še v finale, pa bo prenos ob 9. uri zjutraj po slovenskem času.

Petkovi poletni večeri v Zagorju

V Zagorju danes v sklopu Petkovih poletnih večerov pripravljajo kar dva koncerta. Na mestni ploščadi bodo ob 19. uri najprej zaigrali zasavski ansambel Mladi asi. 6-članski ansambel ima za sabo že kar nekaj nastopov, pred kratkim pa so izdali tudi prvo lastno skladbo A tebe ni, na katero so zelo ponosni.

Ob 20. uri pa bo nastopila še slovenska pevka zabavne in operne glasbe ter prva dama slovenske glasbe Helena Blagne, ki je v Zagorju že nastopala. Vstopnine ni.

Izlet po Natura 2000 območjih v Zagorju

Regionalna razvojna agencija Zasavje bo danes vas v okviru projekta PRONACUL pripravila izlet z električnim kombijem po Natura 2000 območjih v Zagorju. Startali bodo ob 9.15 uri z glavne avtobusne postaje Zagorje. Na poti bodo spoznali posebej varovana naravna območja v občini Zagorje ter njihove živalske ter rastlinske vrste.

Paviljon medena zgodba v Zagorju

Čebelarsko društvo Zagorje bo danes ob 18. uri na Tržnici pod uro postavilo kontejner paviljona medena zgodba.

Janez Knez – Retrospektiva

V vseh treh zasavskih občinah je odprta razstava akademskega slikarja Janeza Kneza z naslovom Retrospektiva. Janez Knez je eden najbolj prepoznavnih zasavskih umetnikov. Letos poteka 90 let od njegovega rojstva in 10 let od njegove smrti. Danes si razstavo lahko ogledate v Delavskem domu Trbovlje od 17. do 20. ure, v galeriji Medija v Zagorju od 9. do 15. in 16. do 19. ure, v galeriji Delavskega doma Hrastnik od 18. do 20. ure, v Kulturnem domu Loka pri Zidanem mostu po dogovoru in v planinskem domu na Kumu v času odprtega doma.

Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča, občasna razstava LAIBACH 4 DEKADE. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti, spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Virtualni dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje imajo vsak petek od 15. do 21. ure odprta vrata. Smeh. Nore ideje. Sproščeno druženje. Družabne namizne igre. Glasba. Zanimive debate. Mladi. Prigrizki. Klepet ob čaju. Miselne igre. Lahko pridete tudi s svojo idejo oziroma igro, ob kateri se bodo vsi zabavali. Vabljeni vsi, tudi tisti, ki še niste bili v MC ZoS!

Hollywoodska prevara (The Comeback Trail)

Danes si lahko v kinodvorani Delavskega doma Trbovlje ob 18. uri ogledate akcijsko komedijo Hollywoodska prevara. V filmu se pohlepni producent Max Barber, ki je dolžan mafiji, odloči da bo produciral nov akcijski film, z namenom, da bo umoril glavnega igralca in pobral zavarovalnino. Izkaže pa se, da se starega in depresivnega pijanca ne bo znebil tako zlahka. Kadri postajajo vedno bolj nevarni, Montana preživi sceno za sceno, Max pa nevede začne snemati najboljši film v svoji karieri.

Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si

Svetovni dnevi

Danes ni na koledarju zapisanega nobenega svetovnega dneva.

Savus


 

Prejšnji članekAkrobati
Naslednji članekKauzer ostal brez finala