Dan žena, ki ga po svetu praznujemo 8. marca, ni namenjen zgolj splošnemu poklonu nežnejšemu spolu, temveč na ta dan, ki se je sprva imenoval dan delovnih žena, že več kot stoletje praznujemo izjemne družbene, kulturne, ekonomske in politične uspehe žensk. Čeprav se na prvi pogled zdi, da so si ženske svoj položaj v družbi v tem času že utrdile, pogled po svetu kaže, da temu še zdaleč ni tako.

Predvsem se to kaže na kariernem področju, kjer ženske, pa naj bodo zaposlene na katerem koli delovnem mestu, za enako zahtevno delo še vedno zaslužijo manj kot njihovi moški kolegi. Ženske zavzemajo nizek delež ključnih položajev, tako v gospodarstvu kot v politiki na odločevalskih mestih.

Zato je pomembno, da dnevu žena pomen dajejo tudi podjetja oziroma delodajalci. Raziskave namreč kažejo, da raznolikost delovnih mest po spolu podjetju prinaša več inovativnosti, zavzetosti in poslovnih uspehov. Dan žena je zato odlična priložnost za promocijo raznolikosti zaposlenih, so prepričani v kadrovskem podjetju Trenkwalder Slovenija.

Poklon sodelavkam in iskanje dobrih praks

Delodajalci lahko to v svoji ekipi zaposlenih naredite tako, da izpostavite dosežke ali dobra dela sodelavk v svoji sredini. Morda jih lahko na primer pogostite na jutranjem zajtrku. Morda lahko med sodelavce razpošljete e-sporočilo, ki bi osveščalo o pomembnosti enakopravnega položaja žensk na delovnem mestu, ali celo organizirate seminar s predavanji uspešnih žensk v vaši dejavnosti. Alternativa je izbor nekaj TED ali drugih individualnih govorov izjemnih oziroma posebnih žensk, ki bodo zagotovo navdihnili celoten tim.

Poiščete lahko tudi statistiko, kakšen je položaj žensk v vaši dejavnosti in katere so še vedno bistvene razlike med spoloma ter izpostavite prednosti, ki jih lahko vašemu podjetju prinese večji vpliv nežnejšega spola. Iz te statistike lahko poskušate razumeti tudi stanje v vašem podjetju in si postavite nove cilje na področju zaposlovanja.

Ženskam največ pomeni transparentnost

Na določena delovna mesta, ki ženskam iz različnih razlogov niso zanimiva, skušajte pritegniti oziroma zaposliti več žensk. Poiščite razloge, ki ženske odvračajo od določenih delovnih mest in poiščite tisto, kar bi jim bilo zanimivo in bi se zavzele za novo delovno področje. Pri tem je izjemno pomembna tudi transparentnost, predvsem morajo biti zelo jasni pogoji za usposabljanje in napredovanje. Za ženske je zelo pomembno, da vedo tudi, kako bo fleksibilen delovnik ali ustvarjanje družine vplivalo na njihov poklicni razvoj, saj bodo tako ostale bolj zavzete in pripadne svojemu delu. Vse to so načini, kako lahko posledično dosežete boljše poslovne uspehe, vaše podjetje pa postane primer dobre prakse zmanjševanja razlik med spoloma na delovnem mestu, svetuje Alenka Kraljič iz kadrovskega podjetja v Trenkwalderju.

Vsekakor pa na enakopravnost žensk oziroma na raznolikost spolov na delovnem mestu ni treba misliti zgolj v okviru 8. marca, temveč lahko aktivnosti nadaljujete tudi prej in pozneje. O kontinuiranem poudarjanju raznolikosti spolov na delovnem mestu govorijo tudi Združeni narodi, ki vsako leto izberejo tematiko Dneva žena. Letošnja je #BalanceForBetter, ki prav tako poudarja, da ravnovesje med spoloma prinaša boljšo prihodnost. Kampanja, ki se bo osredotočila na načine, kako doseči enakopravnost spolov, bo trajala celo leto. Združeni narodi želijo v družbi ozavestiti, da je ravno ravnovesje med spoloma ključno za razcvet ekonomije in družbe nasploh. Morda boste kakšen predlog, kako se pokloniti sodelavkam v vaši sredini in izboljšati delovne pogoje zanje, našli tudi v njihovi iniciativi.

Alenka Kraljič, kadrovsko podjetje Trenkwalder

PR objava