Skupina Funk Fu postaja čedalje bolj opazna na slovenski glasbeni sceni. Člani zasedbe, ki izvaja funk, pop in r’n’b ter jazz, prihajajo tudi iz občine Zagorje. Ob ustanovitvi (leta 2017) so v skupini igrali sicer sami Zasavci, a se je skozi leta zasedba nekoliko spremenila.

Danes skupino Funk Fu sestavljajo vokalistka Klara Veteršek, kitarist Tilen Gavranovič, basist Domen Drnovšek in bobnar Luka Jahn, ki so doma v zagorski občini, iz drugih slovenskih krajev pa prihajajo še klaviaturist Blaž Avsenik, trobentač Tadej Vujanič, saksofonist Lan Turek in pozavnist Žan Kopše.

Člani skupine so študenti glasbe z različnih glasbenih univerz (Ljubljana, Gradec, Celovec). Nastopili so na več festivalih v Sloveniji kot so Vičstock, Čipkarija, Vinarium, Lent itd. Pred kratkim so izdali nov singl, tokrat v angleščini, z naslovom Black Thoughts, ki jo lahko slišite na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=_D2bNA3XCwk. Glasbo za skladbo sta napisala vokalistka Klara Veteršek in kitarist Tilen Gavranovič, besedilo skladbe je delo vokalistke.

Savus

Foto: arhiv skupine