Ukrepi glede koronavirusa se iz dneva v dan spreminjajo. Vstopna točka za testiranje v Zasavju je ZD Trbovlje, kamor smo se obrnili z vprašanji glede jemanja brisov in okuženih v Zasavju.

Brisov za testiranje okužbe s koronavirusom sčasoma ne bodo več jemali. “Trenutno je epidemiološka situacija v državi takšna, da brisi izgubljajo na pomenu in se bo njihova številka pričela počasi zmanjševati,” nam je pojasnila vodja službe splošne medicine dr. Darja Logar.

Zabojniki, kjer zaenkrat še jemljejo brise, tako niso več namenjeni samo odvzemu, temveč tudi obravnavi oziroma pregledu bolnikov z okužbo dihal. “Odslej bomo testirali samo bolnike, pri katerih bo postavljen sum na okužbo s koronavirusom in bodo imeli resnejšo klinično sliko, ki bo zahtevala hospitalizacijo. Smiselna so tudi testiranja zdravstvenih delavcev, saj ravno mi pogosto prenašamo virus med bolniki,” dodaja Logar.

Do tega trenutka so na vstopni točki ZD Trbovlje, tako Darja Logar, opravili 68 brisov, samo eden je bil pozitiven, bolnik je iz občine Litija.

MD

Foto: