torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Botrstvo za kosila

Nuša Gregorčič je okrog sebe zbrala skupino ljudi, ki so se odločili, da postanejo del dobrodelnosti, o kateri se je veliko govorilo v lanskem decembru. Ustanovili so Humanitarno društvo Botrstvo za Hrastnik in pričeli z organizacijo prvega dobrodelnega koncerta. Koncert se bo odvil v hrastniškem Delavskem domu v četrtek, 23. marca, ob 18. uri.

Na koncertu bo nastopilo kar 13 različnih izvajalcev, prav vsi pa so se odpovedali honorarju. Po posvetu s CSD Zasavje, enota Hrastnik, so se odločili, da bodo z zbranimi sredstvi pomagali družinam, ki sicer niso upravičene do socialne podpore, vendar pa zaradi nizkih družinskih prihodkov občasno potrebujejo pomoč. Tako bodo z zbranimi sredstvi pokrili stroške šolskih kosil za otroke, ki jim subvencija ne pripada. Zato so akcijo poimenovali Botrstvo za kosila.

»Naj izpostavim, da gre izključno za družine z otroki, kjer so starši zaposleni in prejemajo minimalne plače, oziroma nimajo zaposlitve zaradi bolezni ali invalidnosti. Gre za družine, ki niso upravičene do denarne socialne  pomoči,« je v sporočilu za javnost zapisala Nuša Gregorčič in dodala: »Obračamo se na vse ljudi, ki čutijo enako kot naše društvo, da se nam pridružijo in včlanijo. Podjetnike in družbenike pa prosimo, da namenijo kakšne evre kot donacijo, kajti pomoči potrebnih je iz dneva v dan več.«

Vabljeni torej v četrtek, 23. marca, ob 18. uri v Delavski dom Hrastnik. Vstop v dvorano delavskega doma bo mogoč samo z vstopnico z dobrodelnim prispevkom. Dvorana ima pač omejeno število sedežev. Koliko sredstev se bo zbralo, pa bomo objavili na zaključku koncerta.

Vstopnice lahko naročite po elektronski pošti botrstvozahrastnik@gmail.com, na FB strani Humanitarno društvo Botrstvo za Hrastnik, v cvetličarni Octa na Dolu pri Hrastniku, Trgovini Cik-Cak, in na sedežu TIC-a na hrastniški tržnici. Lahko jih naročite po telefonu 041 679 219 in vam jih bodo tudi dostavili.

Savus

Foto: Humanitarno društvo Botrstvo za Hrastnik


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor