ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Kradli električne kable

Zasavski policisti so imeli pretekli teden dosti dela. Obravnavali so deset prometnih nesreč, se večkrat ukvarjali z grožnjami, medsosedskim sporom in pretepom. V Trbovljah se je prevrnil tovornjak, dvakrat so tatovi kradli električne vodnike in kable, v Zagorju so drzno okradli stanovalko hiše. Policisti so imeli delo z vozniki pod vplivom drog in alkohola, zasegli so zdravila in preiskovali goljufijo.


PP Hrastnik

V ponedeljek so obravnavali trčenje v osebni avtomobil na parkirišču pred blokom, povzročitelj pa je s kraja odpeljal.

Policiste so obvestili o medsosedskem sporu, policisti so sprejeli naznanitev treh kaznivih dejanj groženj.

Sprejeli so prijavo kaznivega dejanja grožnje s strani družinskega člana.

Posredovali so na javnem kraju, kjer je prišlo do pretepa. Primer preiskujejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb.

V torek so pri vozniku zaznali sum vožnje pod vplivom prepovedanih drog, kar je potrdil tudi test, ki je bil pozitiven. Vozniku so odredili strokovni pregled, ki pa je odklonil. Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


PP Trbovlje

V ponedeljek so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Rudarski cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in pešec. Vozniku osebnega avtomobila so izdali plačilni nalog zaradi napačnega premika z vozilom.

Obravnavali so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Vodenski cesti, v kateri je bil udeležen voznik mopeda, ki je trčil v dve parkirani vozili. Vozniku so zaradi več kršitev cestno prometnih predpisov (vožnja pod vplivom prepovedanih substanc, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, tehnično neizpravno vozilo, nepravilen premik) izdali plačilni nalog.

Obravnavali so prometno nesrečo s telesnimi poškodbami na Rudarski cesti, udeležena sta bila voznik e-skiroja in pešec. Pešcu so zaradi nepravilnega prečkanja izdali plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali delovno nesrečo. Na zasebnem zemljišču je voznik tovornega vozila raztovarjal tovor, zaradi mehke in neutrjene površine pa je pri dvignjenem kesonu slabo težišče tovornega vozila povzročilo padec na bok. Voznik je bil lahko telesno poškodovan.

Policiste so obvestili o tatvini električnih vodnikov v vrednosti okoli 500 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V torek so policiste obvestili o drzni tatvini, ki se je zgodila okoli 10. ure na območju Zagorja ob Savi. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev in del. Drug storilec je med tem iz hiše ukradel denar ter nakit in lastnika oškodoval za nekaj tisoč evrov. S kraja sta se storilca odpeljala s starejšim karavanom bele barve. Opis enega storilca: moški, star okoli 40 let, visok med 160 in 170 cm, srednje postave, kratkih črnih las, oblečen v oranžne hlače, siv pulover, na obrazu je imel medicinsko masko. Policisti drzno tatvino še preiskujejo.

V sredo so obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo in pobegom na parkirišču v Zagorju.

Policisti so zasegli zdravila, za katere sumijo, da jih je imela oseba neupravičeno v posesti. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

V četrtek so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo na parkirišču v Zagorju.


PP Litija

V ponedeljek so obravnavali kaznivo dejanje goljufije.

V ponedeljek okoli 13. ure se je je v bližini ulice Mire Pregljeve v Litiji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena neznani voznik osebnega vozila temnejše barve in peška, ki se je pri tem lažje poškodovala. Starejši voznik je peški ponudil pomoč, nato pa s kraja nesreče odpeljal. Zaradi razjasnitve vseh dejstev in okoliščin policisti naprošajo vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči ali o neznanem vozniku, da pokličejo na telefonsko številko 113  ali na Policijsko postajo Litija na telefonsko številko (01) 890 02 80. Prav tako pozivajo neznanega voznika, da pokliče na podani številki ali se zglasi na PP Litija.

Popoldan so policisti v naselju Litija obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Izdali so obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V torek so v naselju Preska obravnavali trčenje v divjad.

Obravnavali so tatvino električnih kablov v naselju Šmartno pri Litiji.

V sredo zvečer so policisti pri kontroli prometa ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,82mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prav tako so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli vozilo, izdali so plačilni nalog, zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja pa ga čaka še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V četrtek ponoči so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Senožeti-Ribče.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor