Z velikim prizadevanjem krajanov Dobovca, z močno željo staršev, s pomočjo predsednika krajevne skupnosti Dobovec Marjana Jamška bo ustanoviteljica zasebnega vrtca Čarobni gozd Nataša Gruden Pižmoht jeseni le pričela z delom na Dobovcu. Tako smo na Zasavcu zapisali pred več kot enim letom, 22. julija 2016. A vrtca na Dobovcu še vedno ni.
Trboveljski občinski svetniki so na svoji lanski septembrski seji sprejeli spremembo odloka, s katerim so tudi formalno ukinili enoto Vrtca Trbovlje na Dobovcu, ker zanjo ni bilo prijavljenih dovolj otrok. Z ukinitvijo dobovške vrtčevske enote Metuljček so obenem omogočili tudi vpis novoustanovljenega zasebnega vrtca Čarobni gozd v razvid pri pristojnem ministrstvu.

Novembra lani je bilo tako že vse nared, da novi vrtec začne z delom. Obratoval naj bi v prostorih prejšnjega vrtca, v katerih poteka tudi pouk podružnične osnovne šole in je v lasti Občine Trbovlje.

A se je zapletlo. Izkazalo se je, da Občina Trbovlje za objekt podružnične šole in vrtca nima uporabnega dovoljenja, tako ni mogel zaživeti niti zasebni vrtec na Dobovcu.

Ob tem je Nataša Gruden Pižmoht povedala: »Močno upam, da bo uporabno dovoljenje izdano v teh dneh, kakor so mi pristojni na Občini tudi obljubili.« Gruden Pižmohtova kljub dolgotrajnemu procesu ni izgubila volje do dela. Nasprotno, prvi zasebni vrtec v Zasavju bo, pravi, vodila s še večjo energijo in zagnanostjo. Če bo tokrat vse steklo po načrtih, bo skozi vrata novega vrtca jeseni prvič stopilo 12 malčkov.

Tatjana Polanc Kolander

Prejšnji članekMatjaž Švagan: »Lahko je biti populist, težje se je odločati pravilno in obdržati smer nenehnega razvoja.«
Naslednji članekPitna voda in trije korajžni fantje