Nedavno strahotno neurje je v celi Sloveniji pomenilo najprej šok, potem bolečino in jok ter kmalu tudi polno dlan solidarnosti in pomoči. Ko smo se pogovarjali, kako bi lahko komu pomagali tudi mi, smo se spomnili Juretovega sklada. In odločili smo se pomagati Lučanom. V teh dneh predstavljamo zgodbe z tega zgornjesavinjskega kraja, kjer sedaj čistijo in odpravljajo posledice neurja. Danes eno prav posebno in lepo. Edi iz Trbovelj je podaril avto Mariji iz Luč.

Poplave v Lučah 13

Zgodba preprostih ljudi, prizadetih v poplavah, ki ni prišla na TV – 13. del

Zasavska dobrodelnost – Trboveljčan Edvard Rajh je Mariji Planinšek iz Luč podaril avtomobil, saj je zaradi poplav ostala brez.

Danes, 25. avgusta, smo organizirali srečanje Planinšek iz Luč ter Edvarda Rajha iz Trbovelj. Na Savusu smo objavili že 12 člankov o poplavah, ki so prizadele Luče. AK je pisala o Mariji, kateri so poplave uničile skoraj vse, zato se je Edi odločil, da ji podari avtomobil.

Marija Planinšek je za Savus povedala, da so v poplavah izgubili oba avtomobila. Lastno prevozno sredstvo družina Planinšek nujno potrebujejo, saj se v Lučah brez avtomobila težko živi. Marija dela v tamkajšnji šoli. Avto je prva pomoč, ki jo bomo namenili Mariji. V Juretovem skladu zbiramo denar za pomoč, saj so ji poplave uničile stanovanje. Sedaj ga sušijo, še vedno se vsak dan nateče v izsuševalcih okrog 100 litrov vole. Sanacija bo trajala še precej časa. Marija in družina še ne morejo živeti doma, še vedno spijo drugod. Podnevi pa skušajo čim več narediti, da sanirajo škodo.

Edvardu je bilo pred kratkim odvzeto vozniško dovoljenje, ker mu peša vid. Najprej je želel avto prodati, ko pa je slišal za stisko, ki so jo ljudem povzročile poplave, se je odločil, da ga podari. Pri stikih je preko Juretovega sklada in RK Trbovlje pomagala njegova snaha Nataša Jerman Rajh, ki je tudi sama pomagala ljudem iz Savinjske doline.

»Sploh nimam besed … za tako veliko srce, kot ga imajo tisti, ki pomagajo. Ob takšnih trenutkih se res vidi, da so na svetu še dobri ljudje.« je dejala Marija ob prejemu avtomobila.

Več o predaji avtomobila pa lahko preberete v jutrišnji reportaži.

EG

Foto: EG


Juretov sklad

Vsi, ki boste prispevali v Juretov sklad, ste lahko prepričani, da bo prišel denar v prave roke. Morda ne bomo vedno zapisali imen in naslovov ljudi, ki bodo dobili pomoč (če seveda tega ne bodo želeli). Predstavili pa bomo njihove zgodbe in se prepričali, da bo šel denar v prave roke. Račun Juretovega sklada je odprt na RKS OZ Trbovlje, tudi zaradi tega, da je zagotovljena transparentnost pomoči, z denarjem pa upravlja OU Juretovega sklada.

Pomoč lahko nakažete na:

RKS OZ Trbovlje

Ulica 1. junija 4, Trbovlje

SI56 0233 0001 5706 240

sklic 00 10021972

Namen: Juretov sklad

Koda: CHAR


Savus