Bliža se koledarska jesen in poleg šolarjev se s pričetkom šole soočajo tudi vsi, ki skrbijo za varnost šolarjev na njihovi poti v šolo in domov. Za varno pot šolarjev letos na AMZS-ju pripravljajo preventivno akcijo »Še 365 dni«, kateri so se pridružili tudi na društvu AMD Izlake.

Na AMD Izlake poleg prostovoljcev društva, ki vsako leto skrbijo za varno pot šolarjev pred pričetkom šole, medse povabijo maskoti AMZS, ki voznike opozarjata na prisotnost šolarjev na prometnih površinah. Predstavitev akcije, v kateri sta glavni maskoti Anja in Marko, si lahko ogledate na tej povezavi.

Namen preventivne akcije »Še 365 dni« je voznike ozaveščati o prisotnosti šolarjev ne samo na šolskih poteh, ampak na vseh prometnih površinah. Za varnost otrok in šolarjev je potrebno skrbeti celo leto oziroma 365 dni. Akcija je bila v preteklosti lepo sprejeta tako med vozniki in krajani, posebno pa se maskot Anje in Marka razveselijo otroci.

Tridesetega avgusta bosta ob 12.30 uri maskoti ponovno krenili po šolski poti od križišča pri tovarni ETI (Zagorje–Trojane–Moravče), do trgovine Tuš na Izlakah.

Savus

Foto: AMD Izlake


 

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekCepljenje v tem tednu