razumemo pa ne najbolje, oziroma prepozno.

Vir

 

 

 

Odgovornost je najbolj podcenjena moška vrednota

Dopustite možnost, da lahko svetu prispevate nekaj pomembnega. In da bo svet brez tega slabši. Ne bojte se prevzemanja odgovornosti. Tu najdete tisto, kar vas v življenju resnično izpopolnjuje.

Seveda vas lahko doleti preveč odgovornosti, na to morate biti pozorni. Ampak to je manj pogost problem kot nezadostno prevzemanje odgovornosti.

Veliko stvari, ki jih ljudje vidijo kot pasti, dejansko predstavlja smisel njihovega življenja. Ljudje se pogosto bojijo obveze, na primer v smislu romantičnega razmerja. Bojijo se, da jih bo to oviralo pri zasledovanju nečesa bolj dragocenega.

Ampak to ni res. V življenju ne boste našli nič bolj dragocenega kot predano razmerje z nekom, ki ga ljubite, ki bo zdržalo skozi čas in po verjetno preraslo v starševstvo. To je življenje.

Določenim ljudem izogibanje temu lahko predstavlja boljšo pot, ampak ti so v veliki manjšini. Zato, da se štejete mednje, pa rabite zelo dober razlog. Upam, da to za vas ne velja.

Zato se ne bojte odgovornosti. Oziroma, lahko se bojite, vendar naj vas strah ne odvrne od tega.

Ko je najin znanec nenadoma zapustil ženo z majhnim otrokom, je prijatelj to pokomentiral: “Če se že odločiš imeti družino, stoj za tem. To je moška odgovornost. Ne pa da obrneš krmilo, ko se prva prismehlja mimo. To je neodgovorno in tak moški nezanesljiv.”

< 3. NASVET                                                                       5. NASVET >

Borut Kmetič

Po formalni izobrazbi sem diplomirani varstvoslovec informacijske varnosti, sicer pa imam precej izkušenj v večjih mednarodnih IT okoljih pri upravljanju in svetovanju na področju informacijske varnosti, vodenju IT projektov in izvedbe storitev, pri upravljanju in presojanju ISO sistemov, svetovanju pri digitalizaciji poslovanja, varstvu osebnih podatkov, vodenju kakovosti, procesov in organizacijske kulture.

Sem zunanji vodilni presojevalec informacijske varnosti po ISO standardu pri mednarodni certifikacijski hiši.

Organizacijam nudim svetovanje in pomoč pri optimizaciji poslovanja, predvsem z zgoraj navedenih področij. Sicer pa se ukvarjam tudi z drugimi oblikami optimizacij (oziroma hekanja), kot so na primer biohekanje, osebna rast, raziskovanje prebojnih novih tehnologij, eksponentna organizacija, sistemsko razmišljanje in druge napredne metode.

Borut@SmartAssets.it
Borut@Medium
Borut@TheGoodMenProject