Bliža se kulturni praznik. Letos ga bomo na naši strani www.savus.si obeležili na poseben način. Na kulturni praznik bomo objavili 50 pesmi 50 zasavskih pesnic in pesnikov.

Kulturni praznik bomo na naši spletni strani savus.si obeležili z verzi zasavskih avtoric in avtorjev. Tisti, ki so se že poslovili od nas, bodo seveda zastopani z eno že objavljeno pesmijo.

Tisti, ki ustvarjajo, pa se lahko predstavijo z novimi verzi. Prosimo vse, ki na papir prenašajo svoja občutja, misli, bolečino in radost, da nam pošljejo pesem, ki je še niso objavili. Vsem ljubiteljem verzov, zasavski in slovenski publiki bi radi predstavili ustvarjalno moč Zasavja. Vemo, da je ogromna in počaščeni bomo, če nam boste zaupali, kaj ste ustvarili novega.

Torej, prosimo, pošljite nam pesem na naslov: info@savus.si. Z veseljem jo bomo objavili. Čimprej, čimprej, čimprej. Samo skopirajte jo v pošto in kliknite pošlji, pa bo.

Ilustracija pesmi

Pa še nekaj posebnega se obeta. Vsako pesem bomo ilustrirali s posebno umetniško prilogo. Ob vsaki pesmi bomo objavili eno od fotografij, ki smo jih razstavili na naši koronski razstavi preteklo leto pomladi. Takrat nam je 70 fotografov poslalo po eno svojo fotografijo. Še vedno so razstavljene v rubriki Fotke povezujejo.

Prosimo vse, ki poznate kakšno Zasavko ali Zasavca, ki piše pesmi, da ga povabite in vzpodbudite, da pošlje kakšno svojo še neobjavljeno pesem na naslov info@savus.si in vsem skupaj polepša kulturni praznik. Pesnice in pesniki, vi pa kar direktno. Že vnaprej hvala za sodelovanje.

Savus

Foto: Smiljan Keršnik Nostalgija

Prejšnji članekFranci Lakovič – 91 let
Naslednji članekSosed tepel soseda