Na prvi tekmi večera so se pomerili ETV in Nč tazga. Knapi so gostili Barbare/Vulkanizerstvo Šketako, v nepričakovani poslastici 11. tekmovalnega tedna pa sta si nasproti stali ekipi Oskar Trbovlje in Tiferji Laško.
ETV : NČ TAZGA 57:53

ETV: Tomažič 24 (4×3), Bergant 20 (3×3), Drolc T. 8, Dornik 4, Manfredo 1

­Nč tazga: Kovačič 20 (1×3), Golob 17, Virant 7, Lapornik 5, Gole 2, Skaza 2

Prva tekma 11. tekmovalnega tedna je postregla z izenačenim dvobojem. Kljub dinamični igri in ob nekaj lepih akcijah posameznikov na obeh straneh se nobena ekipa ni uspela oddaljiti.

V prvem polčasu rahlo zadržani prvi strelec Košarkarske rekreativne lige Zasavje Timi Tomažič se je v drugem polčasu sprostil in priboril svoji ekipi rahlo prednost. Pri tem mu je pomagal visoki Timi Drolc.

Pri Hrastničanih sta bila v napadu razigrana Boris Kovačič in Rok Golob. Kljub strelskem učinku Zagorjanov pa se je v obrambi dobro odrezal tudi Urban Lapornik.

Na koncu so se Nč tazga sicer uspeli malce bolj približati nasprotnikom, a so televizijci uspeli zadržati minimalno prednost in so tako slavili že drugo zaporedno zmago.

BARBARIVULKANIZERSTVO ŠKETAKO : ŠD KNAPI 63:50

BarbariVulkanizerstvo Šketako: Golotič 19, Otopal 17 (1×3), Kumberger 12 (1×3), Deželak 6, Majes 5 (1×3), Tilinger 4

ŠD Knapi: Vidas 14 (3×3), Deželak 11 (1×3), Dojaković 10 (2×3), Rota 5, Pišek 4, Hasanović 3, Vodiškar 3

Po skoraj enem letu so se zopet pomerili Knapi in Barbari/Vulkanizerstvo Šketako. Knapi so tekmo dobro začeli ter z dobrim sodelovanjem Veliborja Dujakovića, Robija Deželaka in Vjerana Vidasa v napadu in dobrimi obrambami polčas dobili z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu je sledil preobrat, v katerem so Vulkanizerji na krilih Davida Otopala in Blaža Kumbergerja tekmo preobrnili v svoj prid in vodstva do konca tekme niso izpustili iz rok.

TIFERJI : OSKAR TRBOVLJE 75:73

Tiferji: Gajšek 23 (1×3), Vrščaj 21, Tržan 18 (1×3), Kolšek 6 (2×3), Skok 6

Oskar Trbovlje: Božjak 24 (1×3), Hutar 20 (3×3), Perko 12 (2×3), Grešak 11, Cestnik 4, Hribšek 2

Oskarji so tekmo začeli s svojo značilno igro in si ob koncu prve četrtine priborili že dvomestno prednost.

Padcu v napadu ekipe Oskar v drugem polčasu je botrovala conska postavitev Tiferjev v obrambi, s katero so presenetili že marsikaterega nasprotnika. Met Trboveljčanom enostavno ni stekel, Tiferji pa so ob manjši poškodbi Martina Grešaka izkoristili prednost v višini. Tako so se po točkah približali nasprotnikom, izenačili rezultat in tekmo poslali v prvi podaljšek.

V prvem podaljšku sta se ekipi dvakrat zamenjali v vodstvu, a nihče od igralcev ni imel dovolj mirne roke za zmagovalni met in sledil je drugi podaljšek.

V istem ritmu je potekal tudi drugi podaljšek, v katerem sta imela v zadnjih sekundah kar dva igralca Oskarja v rokah žogo za zmago, a žoga ni hotela skozi obroč in sledi je tretji podaljšek.

Takoj na začetku je Primož Perko zadel trojko in Trboveljčane popeljal v vodstvo, ki pa ni trajalo dolgo, saj je na drugi strani Jernej Kolšek z metom izza črte 6,75 tekmo izenačil.

Sledil je neuspešno izveden napad Oskarjev in tako so zaključno žogo imeli v rokah Tiferji. Po zgrešenem metu za tri je z visokim skokom pod košem žogo dobil visoki Tržan, jo v zadnji sekundi spravil skozi obroč in s tem Tiferjem prinesel zmago.

ZT

Prejšnji članekKomunala Zagorje med finančno najzanesljivejšimi
Naslednji članekRazpis za inovacije