V Zagorju so 4. avgusta na osrednji občinski proslavi podelili letošnja občinska priznanja. Župan občine Zagorje Matjaž Švagan je podelil zlato plaketo občine Zagorje ob Savi Slavku Jelševarju, gospodarstveniku, vidnemu kulturniku, družbenemu in društvenemu delavcu in politiku.

Objavljamo obrazložitev plakete.

Slavko Jelševar

»Slavko Jelševar se je po študiju strojništva zaposlil v podjetju Varnost v Zagorju, že leta 1993 pa je s prijateljem Marjanom Grošljem ustanovil podjetje JE-GR. Nagrajenec je direktor in od lani edini lastnik podjetja, ki proizvaja specialne izdelke za obrambno in reševalno industrijo. Podjetje se je uveljavilo doma in na tujem, ima kakih petdeset redno zaposlenih in okrog sedemdeset stalnih kooperantov. Nedavna gradnja novih proizvodnih prostorov bo omogočila še dodatne zaposlitve.

Nagrajenec je bil predsednik krajevne skupnosti Franc Farčnik, je dolgoletni predsednik občinskega odbora Slovenske ljudske stranke, bil je član občinskega sveta in je zdaj predsednik občinskega nadzornega odbora, vodil je svet OŠ Ivana Skvarče in Rotary klub Kum Zagorje, je član upravnega odbora območne gospodarske zbornice, bil je predsednik nadzornega odbora družbe Ceroz, deloval je v rokometnem in nogometnem klubu, v župnijskem svetu in še kje. Ljubezen do glasbe že dolgo vrsto let uresničuje z igranjem kitare v ansamblu Interval in s petjem v Mešanem pevskem zboru Ladko Korošec.«

Savus

Foto: Robi Verbajs