V Zagorju so 4. avgusta na osrednji občinski proslavi podelili letošnja občinska priznanja. Župan občine Zagorje Matjaž Švagan je podelil zlato plaketo občine Zagorje ob Savi Marjanu Kovaču, brez katerega bi razvoj KS Kisovec – Loke v zadnjih treh desetletjih tekel počasneje.

Objavljamo obrazložitev plakete.

Marjan Kovač

“Brez Marjana Kovača si je težko predstavljati društveni utrip v krajevni skupnosti Kisovec – Loke. Sredi devetdesetih let je bil izvoljen za predsednika loškega gasilskega društva, prevzel je vodenje krajevne skupnosti in postal član občinskega sveta. Na teh funkcijah uživa veliko podporo in zaupanje, zato jih opravlja že tri desetletja.

Gasilsko društvo je v tem času temeljito obnovilo svoj dom, od temeljev do strehe, in posodabljalo opremo ter vozni park, da se lahko učinkovito sooča z izzivi in vse večjimi zahtevami. Na političnih funkcijah pa se je angažiral pri uresničevanju posodobitev cest in javnih poti, gradnji pločnika, pri gradnji kanalizacijskega sistema v dolini in vodovnega omrežja na Pušavah, pri energetski sanaciji šole in doma kulture, opremljanju otroškega igrišča, prekritju Gradaščice na Lokah in gradnji brvi na pešpoti med Kisovcem in Lokami.

Seznam uresničenih programov je zelo dolg, ker mu je uspelo s preudarnostjo, povezovalnostjo in dobrim političnim posluhom najti poti, kako uresničiti potrebe kraja in njegovih prebivalcev. Marjanu Kovaču za vztrajanje na izpostavljenih funkcijah in njegov velik prispevek podeljujemo zlato plaketo občine Zagorje ob Savi.«

Savus

Foto: Robi Verbajs


 

Prejšnji članekZlata plaketa Slavku Jelševarju
Naslednji članekParkirišče na strehi